Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako v svoje življenje (ponovno) vnesti ravnovesje in harmonijo?

6. 1. 2020; 11.03
Avtor: Oglasno sporočilo
Hotel Thermana Park

Celostno zasnovane ayurvedske programe izvaja strokovno usposobljena ekipa, ki prihaja iz indijske Kerale - svetovne zibelke ayurvede. foto: Hotel Thermana Park

Dandanes je sprememba edina stalnica naših življenj. V vrtincu sprememb in negotovosti postaja nujno, da osvojimo način življenja, ki tako naše telo kot tudi naš um postavi v ravnovesje. Starodavna ayurveda ravnovesje vzpostavlja preko ustreznega prehranjevanja, sprostitvenih tretmajev in meditacijskih tehnik.

Holistični pristop k ayurvedi izvajajo v Thermani Laško, kjer so vam na voljo raznovrstni ayurveda in joga programi. Slednje izvaja avtentična ayurvedska ekipa, ki prihaja iz Indije. Za avtentično in celovito ayurvedo pa v teh negotovih časih ni treba v daljne kraje. V Thermani Laško so ayurvedske storitve blizu, so varne, nanje lahko celo unovčite turistične bone! Preverite podrobnosti na www.thermana.si ali info@thermana.si.

Ayurvedski nasveti za dobro počutje in več energije (svetuje strokovnjak za ayurvedo v Thermana&Veda Ayurveda Centru Laško Ajith C. Somarajan):

*Ko se zjutraj zbudite, nemudoma zaužijte eno čajno žličko kokosovega olja, ki ga v ustih žvrkljate od 3 do 5 minut. S tem boste odstranili bakterije, dlesni pa ohranili zdrave. Tudi zobe si lahko po tretmaju umijete s kokosovim oljem.

*Dan začnite s kozarcem tople vode, v kateri raztopite malo medu. Tako boste znova hidrirali telo, ki je med spanjem izgubilo veliko vode, telesu pa pomagali z vodo izplakniti strupe, ki so se nabrali v črevesju in mehurju čez noč.

*Ayurveda priporoča srkanje tople vode skozi ves dan.

*Naj bo kosilo glavni obrok v dnevu, zajtrk in večerja pa naj bosta manjša in lažja. Večerjo načrtujte čim bližje času sončnega zahoda. V posteljo se odpravite najmanj tri ure po večerji, saj to vpliva na boljšo prebavo. S polnim želodcem se ne boste naspali, hrana se ne bo dobro prebavila in obstaja velika verjetnost napihnjenosti in brezvoljnega občutka.

*Dober spanec je ključen, saj podpira zdravo telo in duha. Sledite ritmu narave in pojdite spat do 22. ure, prebudite pa se okrog sončnega vzhoda. Takšna rutina pomaga k naravnemu čiščenju organizma in nas ohranja sveže in polne energije.

Joga na vaše počutje vpliva zelo blagodejno. V Thermani Laško vas pri tem vodi in usmerja Pratheep, indijski joga mojster. foto: Hotel Thermana Park

Okrepite svoj imunski sistem!

V časih, ko je trden imunski sistem izjemnega pomena, priporočamo pitje ayurvedskega čaja, ki si ga lahko privoščite v zavetju lastnega doma. Četudi na čaje navadno bolj prisegamo v zimskih mesecih, pa bo aromatičen ayurvedski čaj zaradi blagodejnih učinkov zagotovo prijal tudi v toplejših dneh.

Sestavine, ki jih dodate v čajnik, napolnjen z vodo, kjer vrejo približno 10 minut:

4 kolobarje svežega ingverja

4 klinčke

4 zrna črnega popra

pol čajne žličke cimeta v prahu

pol čajne žličke timijana

2/3 čajne žličke kumine

4 skodelice vode

Več ayurvedskih nasvetov na vas čaka na www.thermana.si.

Povrnite harmonijo v svoje življenje in se vrnite nazaj k sebi. Dobrodošli v Thermana&Veda Ayurveda Centru Laško.

Ayurvedska kulinarika temelji na zmanjšanem vnosu ogljikovih hidratov in sladkorja. Vsebuje veliko zelenjave in začimb ter pospeši razstrupljanje in regeneracijo telesa.

Ayurvedska kulinarika temelji na zmanjšanem vnosu ogljikovih hidratov in sladkorja. Vsebuje veliko zelenjave in začimb ter pospeši razstrupljanje in regeneracijo telesa. foto: Hotel Thermana Park

K ayurvedi sodijo tudi blagodejni ayurvedski tretmaji, katerih cilj je sprostitev in regeneracija telesa in duha.

K ayurvedi sodijo tudi blagodejni ayurvedski tretmaji, katerih cilj je sprostitev in regeneracija telesa in duha. foto: Hotel Thermana Park

prejšnji članek
Razkrita skrivnost postave Tanje Žagar!
Zdravje
Razkrita skrivnost postave Tanje Žagar!
naslednji članek
Iris Mulej bo obudila ljubezensko razmerje
Svet slavnih
Iris Mulej bo obudila ljubezensko razmerje