ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Pripravite piknik na domačem balkonu!
| Pivka

Pripravite piknik na domačem balkonu!

Piknik imate lahko tudi na balkonu, Pivka

Če nimate velikega vrta, to še ni izgovor, da si ne bi mogli privoščiti pravega piknika. Z malce iznajdljivosti, bo tudi takšen piknik naravnost čudovit – pa še v vsakem vremenu ga boste lahko priredili.

Prijetna družba, urejen kotiček na balkonu, pogrnjena mini mizica in majhen žar, je vse, kar v resnici potrebujemo za piknik malce drugače. In ker tudi piknik na balkonu ni čisto vsakdanji, naj bo prav takšen tudi meni – malce drugačen. Žar je namreč veliko več, kot le peka čevapčičev, saj ponuja številne možnosti za pripravi različnih jedi.

Barvite solate in priloge
Ko se pripravljamo na piknik, vsekakor razmišljamo tudi o tem, da bo zraven mesa postrežena tudi dobra priloga ali solata. Da zadovoljimo želje in pričakovanja, poskrbimo, da poleg mesnih dobrot pripravimo tudi različne zelenjavne jedi in barvite solate. Teh se bodo razveselili tudi gostje, saj zelenjavne jedi predstavljajo osvežilno in lahko protiutež mesnim dobrotam z žara.

Mini recept za jajčevce z žara
Na žaru za prilogo lahko pripravite pečene jajčevce s feto, za katere poleg jajčevcev, potrebujete še sol, poper, olivno olje, meto, feto in sladek feferon.

Kako jih pripravite?
Najprej jajčevce narežite na centimeter debele rezine, ki jih položite na papirnate brisače, posolite in pustite stati 30 minut, da izločijo vodo in grenke sokove. Nato jih položite na segreto in naoljeno rešetko ter na obeh straneh rahlo popečete.
Marinado pripravite iz olivnega olja, mletega popra, sesekljane mete in feferona. Z njo prelijete popečene rezine, ki jih lepo zložite na krožnik. Pustimo stati nekaj minut, da se okusi lepo povežejo. Preden jed postrežete, po jajčevcih potrosimo nadrobljeno feto.

Kaj pa meso?
Zraven jajčevcev predlagamo, da postrežete piščanca. In to ne kar katerega koli - postrezite piščančje meso iz PIVKE, ki je daleč najboljša izbira za žar. Zakaj? Ker je kakovost na prvem mestu!
Novodobni urbani žar na balkonu bo največji hit, če boste poskusili piščančja nabodala s sirom ali piščančje odščipance s sirom in slanino, ki se kar stopijo v ustih. Navdušujejo nas tudi piščančji čevapčiči in pleskavice, perutničke in file piščančjih beder. Če jim dodamo že popečeno papriko, postrežemo s skledo zelene ali francoske solate, bomo pričarali nepozabno kulinarično doživetje.

In zakaj je piščančje meso za žar PIVKA najboljša izbira?
Naj vam naštejemo vsaj pet razlogov, zakaj izbrati piščančje meso za žar PIVKA.

1. Je lokalnega porekla. Slovensko podjetje Pivka perutninarstvo d.d. Slovence navdušuje že več kot 60 let. Veliko pozornosti namenjajo zagotavljanju najvišjih standardov sledljivosti, varnosti in kakovosti mesa. Skrbno nadzirajo vse od začetka do konca – torej od kakovosti krmnega zrna in zagotovljenih rejnih pogojev do upoštevanja standardov predelave mesa, kar dokazujejo s številnimi certifikati.
2. Meso je preprosto za pripravo, ugodno in lahkotno. Prihrani nam čas in energijo. Mojstri žara ničesar ne prepuščajo naključju, zato izbirajo kakovostno in sveže piščančje meso. Skrbno ga popečejo na žaru in mu dodajo priloge, ki še bolj oplemenitijo kulinarično izkušnjo.

3. Piščančje meso Pivka je vir selena, ki pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema in ščitnice. Če izbirate najboljše, posezite po piščančjih dobrotah za žar Pivka, ki jih prepoznate po rdečem certifikatu Višja kakovost.
4. Ima certifikat Izbrana kakovost Slovenija, kar zagotavlja sledljivost in dodaten nadzor. Je lokalnega porekla, piščanci pa so rejeni s skrbno izbrano krmo.
5. Prepriča tudi z odličnim okusom, kar dokazuje, da se najboljši okusi res začnejo z najboljšo izbiro. Poleg pozitivnih vplivov na zdravje, ki jih ima piščančje meso Pivka, ne smemo pozabiti niti na sočnost in omamnost okusa, ki ga ponujajo sveži piščančji izdelki. 

PIVKA PERUTNINARSTVO - najboljša izbira za piščančji žar!

Najboljši okusi se pričnejo z najboljšo izbiro. Najboljša izbira za odličen piščančji žar pa so piščančji čevapčiči, pleskavice, nabodalca s sirom in slanino in piščančji odščipanci s sirom.

Oglasno sporočilo