favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trenutno je v Hollywoodu najbolj priljubljena jogurtova dieta

19. 8. 2020; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
KEFIR, JOGURT, ZAJTRK

KEFIR, JOGURT, ZAJTRK foto: dreamstime

Kako v kratkem času izgubiti nekaj kilogramov? Trenutno je v Hollywoodu najbolj priljubljena jogurtova dieta, ki jo je sestavila igralka Jeannie Mai skupaj s svojo skupino nutricionistov in dietetikov. niti ne gre za hujšanje, gre bolj za zdravo hrano, ki vas enostavno polepša, predvsem pa s takim jedilnikom lahko leta in leta obdržite isto težo.

Dieto je preizkusilo že nekaj zvezdnikov, med drugimi Courtney Cox in David Arquette, pa nekaj manekenk Victoria Secret ́s, ki so bile posebej navdušene, da niso bile lačne, a so hujšale. Nanjo prisega tudi italijansko uredništvo revije Vogue, od koder smo pobrali vse podatke in jedilnik.

»Maščoba na splošno proizvaja hormon kortizol, ki negativno vpliva na lakoto. Ko jeste jogurt, kalcij iz njega pošlje celicam sporočilo, da izločajo kortizol. Prav tako aminokisline pomagajo kuriti maščobe, zato zelo z lahkoto izgubljate kilograme,« je za Vogue povedal nutricionist Michael Zemel, ki pravi, da je to »dieta za zaposlene«, ker jo je enostavno vzdrževati, vedno prinese učinek in ne vzame veliko časa.

Zajtrk in večerjo jeste doma, prigrizke pa vzamete s sabo na delo. Prav tako je ta dieta odlična izbira, če želite izgubiti le nekaj kilogramov - zaužijete vse, kar potrebuje vaše telo, ste polni energije, kilogrami pa se topijo.Vsak dan jejte navaden jogurt ali z okusom sadja, ki ga je enostavno prebaviti. Lahko pijete tudi kavo in čaj brez sladkorja.

JABOLKA Z JOGURTOM IN MEDOM foto: dreamstime

Jedilnik jogurtove diete

zajtrk: Črna kava ali čaj s saharinom, čajna žlička pšeničnih otrobov in navaden jogurt.

dopoldanska malica: Sadni jogurt.

kosilo: Izbirate lahko med tremi jedmi: dva paradižnika, polnjena z gobami in rižem, losos, pečen na žaru ali v pečici z zelenjavo, ali pečen krompir in zelena solata s paradižnikom, koruzo in grahom.

sladica: V skodelici zmešamo dva jogurta, dodamo jagode in grozdje.

popoldanska malica: Jogurt, čaj ali kava.

večerja: Navaden jogurt s svežim sadjem.

Dieta, ki temelji na jogurtu, zaradi veliko kalcija in fosforja ni primerna za tiste z visokim holesterolom ali ledvičnimi kamni. Dieta ne sme trajati več kot dva tedna.

jogurt, jagodičevje

jogurt, jagodičevje foto: Dreamstime

prejšnji članek
Koriander za zdravo in lepo kožo
Moda&Lepota
Koriander za zdravo in lepo kožo
naslednji članek
Mediji na Hrvaškem so jih že dočakali z navdušenostjo
Svet slavnih
Mediji na Hrvaškem so jih že dočakali z navdušenostjo