mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S poletnimi juhami do vitkejše postave

25. 8. 2020; 04.00
Avtor: Tea Dečman
juhe, pisane, zelenjavne, dieta

Nezabeljene juhe lahko pojeste neomejeno količino, kar pripomore k sitosti. foto: Dreamstime

Sadne, hladne ali tople juhice, prilagojene muhastemu poletnemu vremenu, bi morale postati del jedilnika vseh, ki želijo izgubiti nekaj nadležnih centimetrov okoli pasu.

V juhah je namreč toliko vitaminov in mineralov, da hormoni lakote izpuhtijo v nekaj minutah, sitost pa traja tja do pet ur. Poskusite z enotedenskim osvežilnim režimom prehranjevanja in poletje bo za tri kilograme lahkotnejše!

Topla ali hladna, vseeno je!

Ljubitelji juhic so, če gre verjeti izsledkom raziskav, v povprečju za pet kilogramov lažji od gurmanov, ki prisegajo na vilice in nož. Zadostuje, da na dan zaužijete do dva velika krožnika sadne juhe, ki jo lahko v vročini posrkate ohlajeno, v hladnejših, nevihtnih dneh pa segreto. Znanstveniki so ugotovili, da je juhica pravo shujševalno zdravilo, saj se zaradi mešanice zdrobljenih hranilnih koščkov presnova pospeši, obilo tekočine pa daje občutek sitosti. Pojeste lahko neomejeno količino nezabeljene juhe, kar še pripomore k psihološki sitosti. Pretlačene juhice, kakršne predstavljamo, imajo pri hujšanju posebno prednost, saj zmanjšajo učinek hormona lakote, grelina, hkrati pa naglo pospešijo izločanje hormona sitosti CCK, ki pospeši topljenje maščobe. Če se vam pri hujšanju mudi, lahko juhici dodate posebno zelenjavo, ki za dodatnih 60 odstotkov pospeši topljenje maščobe – to so grah, avokado in paradižnik, enako pa učinkuje tudi navadni jogurt.

Dieta z juhami foto: Profimedia

Pripravite si shujševalni načrt!

Vsak dan se potrudite zaužiti čim več pustih beljakovin, privoščite si tudi sadje in zelenjavo. Za zajtrk zaužijte približno 250 kalorij, za kosilo 350, ravno toliko tudi za večerjo, vmes pa 250 za malico. Bolj ko želite pospešiti hujšanje, več juhic zaužijte. Poudarimo še enkrat, prav vsaka juhica, pripravljena iz zelenjave ali sadja, je shujševalna, tukaj predstavljene pa so turbohujšanju dodatno prilagojene. Dodajte jim čim več začimb, še posebej pekočih, za še boljši okus in še vitkejši stas. Vse, kar peče, namreč pospešuje hitrost, s katero telo porablja zaužite kalorije.

prejšnji članek
Osramočena srbska pevka skrivala obraz
Svet slavnih
Osramočena srbska pevka skrivala obraz
naslednji članek
Krvavitev po spolnem odnosu nikar ne ignorirajte
Zdravje
Krvavitev po spolnem odnosu nikar ne ignorirajte