Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Do vitke postave zgolj z domačim shujševalnim čajem

26. 8. 2020; 02.00
Avtor: Tea Dečman
Domači ledeni čaj iz citrusov

Enako kot topel na kilograme učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj. foto: Dreamstime

Če pijemo pravi čaj ob pravem času, lahko stopimo maščobne blazinice brez posebnega napora. Pravzaprav je srkanje čaja eden najlažjih in najbolj naravnih načinov hujšanja.

Skrb, da se bomo morali siliti z vročimi požirki v poletni vročini, je odveč, kajti enako kot topel učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj, ki ga preprosto ohladimo v hladilniku in postrežemo z nekaj kockami ledu. Čaj nam bo pomagal shujšati, ne da bi spreminjali jedilnik.

Priporočena količina

SHUJŠEVALNI ČAJ

Zavremo osem skodelic vode, odstavimo in dodamo osem vrečk čaja pu erh in osem vrečk belega čaja. Vmešamo še nekaj ingverjevih lističev ter mešamo pet minut.

Že za zajtrk spijemo pol litra oziroma dve veliki skodelici čaja pu erh ali pol litra mešanice pu erh in belega čaja. Ob kosilu spijmo dve skodelici belega čaja, toplega ali hladnega. Če nam je ljubše, lahko spijemo eno skodelico zjutraj in eno opoldne. In če želimo prihraniti čas ob pripravi čaja pu erh in belega čaja (oba pripravimo na enak način), lahko pripravimo kar spodnjo mešanico, ki je posrkamo dve skodelici za zajtrk in dve za kosilo.

foto: Shutterstock

Recept za osem porcij shujševalne čajne mešanice

Zavremo osem skodelic vode, odstavimo in dodamo osem vrečk čaja pu erh in osem vrečk belega čaja. Vmešamo še nekaj ingverjevih lističev in mešamo pet minut. Odstranimo vrečke in ingver ter napitek zlijemo v čajnik, vmešamo še dve žlici limoninega soka. Ohladimo v hladilniku in postrežemo s kockami ledu ter po želji okrasimo z rezinami limone in meto. Osladimo z umetnim sladilom. Pu erh in beli čaj lahko kupimo v (spletni) trgovini pravih čajev.

Zoper popoldansko napihnjenost

Privoščimo si obilico regratovega čaja, zakladnice magnezija, kalija in mineralov z razstrupljevalnim in diuretičnim učinkom. Regratov čaj pripomore predvsem k naglemu izgubljanju odvečne vode. K večerji pa se bosta prilegla cimetov ali borovničev čaj, ki uravnavata krvni sladkor. Opozorimo še enkrat na eno najpomembnejših zakonitosti hujšanja, bolj ko je krvni sladkor stabilen, manjše poželenje imamo po prigrizkih, še posebno tistih večernih, tik preden zlezemo med rjuhe, zato je tudi shujšati lažje.

prejšnji članek
Zakaj bi morali piti kozje mleko in jesti kozji sir?
Svet slavnih
Zakaj bi morali piti kozje mleko in jesti kozji sir?
naslednji članek
Slovenska glasbenika na romatičnem poročnem potovanju
Svet slavnih
Slovenska glasbenika na romatičnem poročnem potovanju