vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Zakaj bi morali jesti zajtrk?
| K.M.

Zakaj bi morali jesti zajtrk?

Profimedia

Ali pogosto preskakujete zajtrk? Morda zato, ker zamujate. Morda niste tako lačni, ko se zbudite. Ali pa mislite, da vam bo to pomagalo izgubiti telesno težo.

1. Zajtrk je dober vir ključnih vitaminov in mineralov Če vsak dan pojeste zajtrk, boste v svojo prehrano zelo verjetno vnesli pomembne vitamine in minerale. Hranljiv zajtrk v obliki polnozrnate žemljice z bio arašidovim maslom ali zelenjavne omlete vas oskrbi z zajetno količino beljakovin in relativno malo kalorijami iz maščob. Poleg tega poskrbite tudi za vnos vitaminov A in B.

2. Dober zajtrk vam pomaga brzdati lakoto čez dan Če preskočite zajtrk, ste ves dan po malem lačni, zato je zelo verjetno, da prej posežete po nezdravi hrani ali pa za kosilo ali večerjo pojeste več, kot bi sicer. Zdrav zajtrk ne terja veliko časa ali energije. Tudi če se vam mudi in zjutraj nimate časa, lahko s seboj vzamete zelo preprost obrok - sadje, v trdo kuhano jajce ali pa grški jogurt. Vsa ta živila vas bodo lepo nasitila do kosila.

3. Preskakovanje zajtrka vam upočasni presnovo Zajtrk pospeši presnovo, kar telesu pomaga pokuriti več kalorij čez dan. Če se izognete zajtrku, se vaše telo nastavi na mirovanje, tako da lahko uskladišči čim več kalorij. Če ste na dieti, bodite pozorni le na velikost porcij in hranilne vrednosti. Lahko da boste raje pojedli več manjših obrokov čez dan, začenši z zajtrkom.