vojaški škornji, slovenska vojska, Svet24.si

Vedno več sindikatov napoveduje ustavno presojo ...

Gabby Petito, Brian Laundrie Svet24.si

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem...

vojko1 Svet24.si

Vojko ni takšna baraba kakor Maks

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

Capture Odkrito.si

VSE JE BILA LAŽ! Najstarejša nosečnica na svetu...

rozman Ekipa24.si

SIMON, KAJ?!? Noro, kaj je STORIL Rožman: VEDNO ...

Pozor! 6 stvari, ki jih morate nemudoma črtati iz jedilnika!
| S.M.

Pozor! 6 stvari, ki jih morate nemudoma črtati iz jedilnika!

Hrana, ki se je morate izogibati ne glede na to ali imate problem s prekomerno težo ali ne

Slanina

Gre za eno najbolj škodljivih pregreh, ki se jo morate izogibati v velikem loku. Poleg tega, da rezina slanine vsebuje ogromno kalorij, boste z vnosom te hrane v telo vnesli tudi zelo veliko škodljive masti in natrija, ki sta škodljiva za vaše zdravje. Zaradi rezine ali dveh slanine vsake toliko časa ne boste umrli, vseeno pa se je izogibajte kar se le da.

Pecivo

Pri tem ne mislimo na vsa peciva, saj so peciva narejena iz integralnih žit dobra za vaše zdravje, kar pa ne velja za peciva iz bele moke, ki prevladujejo v ponudbi. Poleg visokega števila kalorij boste v svoje telo vnesli tudi rafinirano belo moko, ki povzroča bolezni srca, povečanje telesne teže in povečuje možnosti za sladkorno bolezen. Posledice vnosa bele moke v telo se kažejo tudi na koži, saj ta postane aknasta in polna lis.

Beli kruh

Kot pecivo je škodljiv tudi bel kruh, ki je pogosto narejen iz rafinirane moke. Tovrsten kruh je bogat s kalorijami in ima zelo nizko hranilno vrednost. Poleg tega pogosto vsebuje tudi veliko soli, ki je prav tako škodljiva za zdravje. Namesto belega kruha raje izberite polnozrnat kruh z raznimi semeni.

Krofi

En majhen krof vsebuje ogromno sladkorja in masti, kar pomeni ogromen vnos kalorij v telo. Kljub temu, da so zelo okusni, ne vsebujejo niti ene sestavine, ki je zdrava ali važemu organizmu potrebna.

Hitra prehrana

Malo stvari je tako okusnih kot sočni hamburger ali pomfri, a je na drugi strani tudi zelo malo stvari tako zelo škodljivih, kot so izdelki hitre prehrane. Tovrstna hrana vsebuje velike količine natrija, umetnih barvil, ojačevalcev okusa, sladil in ostalih neznanih in nepreverjenih sestavin, ki so škodljive za naše zdravje. Pri tem je potrebno vzeti v obzir tudi način priprave hrane, ki je pogosto pod predpisanimi standardi.

Kečap in konzerviran paradižnik

V to skupino spadajo vsi produkti paradižnika, ki se jih najde v pločevinkah. Sam paradižnik ni škodljiv, škodljivi so dodatki, ki se nahajajo v tako pripravljeni hrani. Tovrtsni paradižniki pogosto vsebujejo estrogen, ki se povezuje z motnjami plodnosti, boleznimi srca in sladkorno boleznijo. Namesto konzerv raje sami naredite paradižnikovo omako, po možnosti iz domačih paradižnikov.