atletinja, tekačica, atletika, tekaška steza Svet24.si

VIDEO: Beloruske oblasti v Tokiu "ugrabile" svojo ...

sveča Svet24.si

BiH ovita v črno: deklica izdihnila v zaklenjenem...

bilal - reuters Svet24.si

500 dni s svojimi telesi ščitile svojo reko pred...

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Ales Valic Njena.si

Aleš Valič z ženo praznoval že 30 let poroke

Sebastian, f_Tibor Golob Odkrito.si

»Moja ljubezen je nad mano obupala«

Otroške sobe
| Oglasno sporočilo

Otroške sobe

Igrive in prijetne, morda tudi razmetane in polne. Otroške sobe? Vsekakor! Otroška soba je prostor, kjer je mogoče najti marsikaj, tistega, kar tja sodi in tudi reči, katere bi naj bile drugje, pa so po nekem naključju se znašle prav v otroški sobi. Kakorkoli, otroci so zelo zanimivi in vse kar si mislijo, ima zagotovo globok pomen. In otroške posteljice, polne mehkih plišastih živali ali pa zelo pospravljene in urejene? Pogradi pa bi morda prej služili kot šotor, kakor za posteljo? Pogradi za otroke, primerni za dva ali več otrok pa vsekakor prepolni raznih knjig, igrač, ipd? Nič hudega, vse dokler se otrok dobro počuti v svoji sobi. Da bi pa otroku zagotovili vse kar potrebuje, pa je na voljo otroška trgovina mali vragci, ki nudi izjemno veliko izbiro razne opreme za otroka.

Otroška soba je sicer otroška in le redko kje otroci skrbijo zanjo, vse prej starši. Pa vendar, so tudi starši, ki nekako poskušajo obdržati to idejo, da bi otrok sam skrbel za svojo sobo. Sicer pa niti ni toliko pomembno, kdo za otroške sobe skrbi, kot pa to, da služijo svojemu namenu. Da otroške posteljice ali pa pogradi, če so ti naša izbira, omogočajo udoben in prijeten spanec otroka. Čeprav so pogradi za otroke odlična rešitev tudi za primere, ko v isti sobi bivata vsaj dva otroka, se seveda lahko odločimo tudi za klasične otroške postelje, če le imamo na voljo dovolj prostora. Vemo, da bo v sobo treba namestiti in prostor najti še veliko drugi otroški opremi in zato skrbimo, da s ovse stvari na svojem mestu. To ne pomeni, da mora biti nenehno vse predstavljeno in je to tudi težko pričakovati, pomeni pa to, da je soba polna opreme, ki otroku omogoča nemoteno bivanje.

Ko smo se odločili za otroka, smo tudi sprejeli odgovornost zanj, ne samo, da skrbimo za njegovo fizično varnost, pač pa tudi materialno. Res je, da so situacije, na katere žal kdaj nimamo vpliva in tudi pride do nepričakovanih sprememb, ki zahtevajo od nas prilagajanje, pa vendar se trudimo otroku zagotoviti vse za prijetno odraščanje. Niti ni pomembno, kakšna je otroška soba oziroma koliko je cena otroške sobe, kot pa to, da je njemu všeč in mu nudi vse potrebno za prijetno bivanje. Tudi ni pomembno, ali so naša odločitev pogradi za otroke ali otroške posteljice, pomembno je le to, da pogradiali postelje nudijo prijeten spanec. Ni pomembno, koliko odštejemo za igrače in koliko jih naš otrok ima, kot pa to, da izberemo zanj ustrezne. In tako je pravzaprav z opremo za otroka v celoti. Ne glede na to, o čem se pogovarjamo.

Pogradi, otroške posteljice, garderobne omare, preproge, ipd., vse to je del otroške sobe. So reči, katerih morda ne potrebujemo, medtem, ko nekomu drugemu predstavljajo veliko pomembnost, pa vendar so v osnovi nekatere reči, katere pa so skorajda nujne. Recimo, pogradi za otroke, če je v sobi več otrok. Ali pa postelje, če imamo zanje dovolj prostora. Tudi omare, v katere bodo otroci pospravili svoje stvari. Itd. Vsaka stvar bo seveda služila svojemu namenu. Pika na i, pa bodo vsi dodatki, katere bo v sobo vnesel sam otrok.

Otroške sobe so zelo zanimive, nekatere so prikupne, druge urejene, itd. Vsaka otroška soba tako nekako piše svojo zgodbo in gosti otroka, ki v njej odrašča. Zato nas ne čudi, da se svoje sobe iz otroštva spominjamo še dolgo potem, ko odrastemo. In tudi otroške posteljice ali pogradi, kiso bili del nas. Pogradi za otroke, kiso nam omogočali odličen ali pa morda neudoben spanec. Ne glede na način, vedno ostanejo v spominu in se jih vedno znova radi spominjamo.