reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Malo poznani mineral za lepoto …

20. 11. 2020; 12.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Če se tudi vi srečujete s krhkimi nohti, lomljivimi in redkimi lasmi ter težavami s kožo, kot so alergije, izpuščaji, akne, suha koža, rdečina in ekcemi, potem vam zna ta nenavadni mineral zelo pomagati. Gre za malo poznani metil sulfonil metan (MSM), ki ima za naše telo tako pomembno vlogo, da ga boste želeli preizkusiti tudi vi …

Kaj je MSM?

MSM (Methylsulfonylmethane) je oblika naravnega organskega žvepla in je eno najpomembnejših hranil našega telesa. Najdemo ga povsod - v mišicah, koži ter kosteh, in brez njegove zadostne količine organizem ne more normalno delovati. Ker vpliva na proizvodnjo našega kolagena in na elastičnost kože, ga večinoma povezujejo ravno z lepšim videzom naše kože. A to ni vse, kar ta pomembni mineral zmore. Poleg tega vpliva tudi na gibljivosti sklepov, prožnost mišic, boljši metabolizem, zmanjševanje vnetij v telesu in razstrupljanje.

Kje najdemo MSM?

Visoko koncentracijo žvepla najdemo v rastlinah, izpostavljenih obilnim padavinam. MSM namreč nastaja pri odmiranju in razgradnji alg in planktona v oceanih. Nastala spojina izhlapeva v oblake, potem pa v obliki dežja pade nazaj na zemeljsko oblo ter postane hrana za vse vrste zemeljskih organizmov. Ker so količine MSM-ja v naravnih virih precej majhne, se v prehranskih dopolnilih uporablja v laboratorijih pridobljen MSM, ki se dobi v obliki prahu.

Kako uporabljati MSM?

MSM najbolje deluje, če ga uživamo v kombinaciji z vitaminom C, zato ga je najbolje vmešati v sok iz citrusov ali mu dodati kakšen drug vir C vitamina, kot je na primer camu camu. To je še posebej priporočljivo tudi zato, ker ima MSM precej grenak okus in ga je včasih težko zaužiti samostojno. Zaradi njegove pomembne vloge pri odpravljanju nepravilnosti, celjenju ran in zmanjševanju vnetij, se ga lahko doda tudi v naš običajni tonik za obraz ali kremo.

Idealna kombinacija, ki bo poskrbela za lepši videz in boljše počutje …

V podjetju Malinca lahko najdete MSM, ki si ga sami po želji vmešate v limonado ali pomarančni sok, lahko pa uberete bližnjico in si priskrbite njihov Lepotni mix. Lepotni mix je kombinacija MSM-ja in sadeža camu camu, ki z največjo vsebnostjo vitamina C odlično dopolnjuje delovanje MSM-ja. In kar je najbolje? Lepotni mix je na voljo v kapsulah, ki jih boste lahko enostavno popili z vodo ter se izognili grenkemu okusu MSM-ja. Kombinacija tega pomembnega vitamina in koristnega minerala v tem edinstvenem izdelku, bo vplivala na lepše lase, čvrstejše nohte in lepšo ter bolj sijočo kožo. Hkrati pa boste z njegovo pomočjo poskrbeli tudi za vse druge – že prej omenjene – učinke, zaradi česar se ne bo izboljšal samo vaš videz, ampak tudi vaše splošno počutje in zdravje.

Če želite tudi vi preizkusiti učinek tega zelo pomembnega minerala, ga lahko naročite v spletni trgovini www.malinca.si.

prejšnji članek
Ljudje, ki brez slabe vesti kradejo ideje
Zdravje
Ljudje, ki brez slabe vesti kradejo ideje
naslednji članek
To je prva samostojna pesem Klemna Slakonje
Svet slavnih
To je prva samostojna pesem Klemna Slakonje