Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

206 kosti v telesu kliče na pomoč

4. 1. 2021; 03.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
VIT-D

Vitamin D lahko najdemo v različnih živilih. foto: thinkstock

Kosti nam skupaj s sklepi omogočajo, da stojimo pokončno ter da so naši notranji organi zaščiteni pred padci in nesrečami.

Kljub temu še zdaleč ne drži, da so kosti kakor nosilne stene v hiši, trdne in na splošno nespremenljive. Z leti kosti postajajo vse bolj krhke in izgubljajo svojo gostoto. Na način njihovega staranja pa lahko bistveno vplivamo s pravilno skrbjo zanje oziroma jim priskrbimo dovolj njihove ključne sestavine – kalcija. A pri absorpciji kalcija v kosti ima ključno vlogo vitamin D.

Ustrezen vnos vitamina D in vzdrževanje optimalne ravni vitamina D krvi je torej najboljša strategija za zaščito kostne gostote ter za zmanjšanje tveganja zlomov.
Samo s prehrano in sončno svetlobo vitamina D dobimo premalo., a skrb za gostoto ni tako zapletena kot se morda zdi na prvi pogled. Za zadosten vnos vitamina D poskrbijo vitamini in minerali v tekoči obliki z visoko vsebnostjo hranil v prehranskih dopolnilih.

Posebej za kosti primerno prehransko dopolnilo je na trg postavila slovenska blagovna znamka Holistic. Gre za Vitamin D3 in K2, ki svojo skrivnost razkriva že v imenu. Sinergija vitaminov D in K namreč pripomore k absorpciji kalcija in posledično večji gostoti kosti.

prejšnji članek
Slovenki, ki sta si za delo izbrali džunglo
Zdravje
Slovenki, ki sta si za delo izbrali džunglo
naslednji članek
Napitek za takojšnje razstrupljanje telesa
Zdravje
Napitek za takojšnje razstrupljanje telesa