Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Boleč križ ima lahko izvor v pomanjkanju vitamina D

4. 1. 2021; 04.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
bolečina v križu
Znano je, da Vitamin D pomaga na več načinov ohranjati zdravje kosti, saj izboljša absorpcijo kalcija v telesu in ravno bolečine v križu so lahko znaki neustrezne ravni vitamina D v krvi.

Obsežne študije so dokazale povezavo med pomanjkanjem vitamina D in kroničnimi bolečinami v križu.

Ena od študij je preučila povezavo med ravnijo vitamina D in bolečinami v hrbtu, pri več kot 9000 starejših ženskah. Raziskovalci so ugotovili, da imajo osebe s pomanjkanjem vitamina D pogostejše bolečine v hrbtu, vključno s hudimi bolečinami, ki omejujejo njihove vsakodnevne dejavnosti.

Nizka koncentracija vitamina D v krvi je torej lahko vzrok ali dejavnik boleče hrbtenice, ki kar kliče po dodajanju vitamina D in s tem ustvarjanju dovolj visoke ravni vitamina D, da težave minejo ali pa postanejo vsaj blažje.

Pri holistic.si za zvišanje ravni vitamina D še posebej priporočajo tekoče prehransko dopolnilo vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil Vitamin D3 in K2. Vitamin D namreč spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se kalcij v telesu nalaga na prava mesta. V Centru Holistic poudarjajo. Da skupaj pripomoreta k ohranjanju zdravih kosti, trdnih zob, izboljšata pa tudi fizično zmogljivost, okrepita imunski sistem in pripomoreta tudi k odpravljanju drugih težav, ki jim botruje pomanjkanje vitamina D. 

prejšnji članek
Denis Avdić: Nikoli si nisem želel delati v jutranjem programu
Svet slavnih
Denis Avdić: Nikoli si nisem želel delati v jutranjem programu
naslednji članek
Slovenki, ki sta si za delo izbrali džunglo
Zdravje
Slovenki, ki sta si za delo izbrali džunglo