Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

lidija bačić Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić denar služi tudi tako

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

Janez Poklukar Svet24.si

Južnoafriška različica koronavirusa tudi v ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

gaga Odkrito.si

Lady Gaga ponuja visoko nagrado za ukradena psa, ...

Kdo si ti? Odkrito.si

Uganete, kdo je tokrat skrit pod masko?

Ingver, žajbelj in oljčno olje odžrenejo smrčanje
| T.D.

Ingver, žajbelj in oljčno olje odžrenejo smrčanje

Znanstveniki so ugotovili, da ingver izboljša spomin., Dreamstime

Nikakor ne morete zaspati, ker vam partner smrči na uho vso noč? Preglejte, na kakšne načine lahko preprečite smrčanje. Kako preprečiti smrčanje?

Mnogo ljudi sploh ne ve, da si pri smrčanju lahko pomagajo kar sami. Naravne sestavine so varne in brez stranskih učinkov, zato bi jih morali najprej preizkusiti vsi tisti, ki razmišljajo o resnejših zdravstvenih posegih zaradi smrčanja.

Olje mete

Eden izmed možnih vzrokov za smrčanje je vnetje notranjih nosnih membran. Proti temu si lahko pomagate z meto. Ta naravna začimba ima protivnetni učinek, ki zdravi in zmanjšuje vnetje v nosnici. Na prst si kanite nekaj kapljic metinega olja, nato pa z njim podrgnite po obeh straneh nosu. Olje mete lahko tudi vdihavate v pari, tako da si natočite vročo vodo v večjo posodo, nakapate nekaj kapljic in nato vdihavate.

Oljčno olje

Oljčno olje je odlično proti smrčanju. Naravno zdravilo deluje, kadar je smrčanje posledica preveč tkiva v zadnjem delu grla. V takem primeru je priporočljivo, da zaužijete malo oljčnega olja, ki tkivo obdrži vlažno, s čimer pa tudi zmanjša trenje med njim, zato težav s smrčanjem ni več.

Foto: Dreamstime - Znanstveniki so ugotovili, da ingver izboljša spomin.

Ingver

Naravno živilo, ki zdravi smrčanje, je ingver. Deluje protivnetno in protibakterijsko. Poveča izločanje sline, kar preprečuje smrčanje. Če mu dodate še med, bosta skupaj dobro navlažila tkiva v grlu in odprla nosno votlino, zato bo pretok zraka nemoten.

Žajbelj

Znan je predvsem po svojih učinkih proti diabetesu in visokemu krvnemu tlaku. Zelišče deluje protivnetno, zmanjšuje pa tudi zastajanje sluzi v grlu.

Čaj iz koprivnih listov

Listi koprive so pravi antihistaminik. Eden izmed vzrokov, zakaj ljudje smrčimo, je vnetje, ki ga povzročajo alergije ali okužbe. Listi koprive bodo zavirali sproščanje histaminov in tako pomagali zmanjšati zastoje v dihalnem traktu. Tako se bo končalo tudi smrčanje.

Metin čaj

Vsebuje mentol, ki pomaga zmanjševati količino sluzi iz pljuč. Tako bo zagotovil nemoten pretok zraka, zato se smrčanje ne bo več pojavljalo.

Za tihe noči in jutra, polna energije: 

Položaj spanja: Če spite na hrbtu, vam jezik zdrsne globoko v grlo in posledica je močno smrčanje. Raje se obrnite na bok ali na trebuh.

Vzglavnik: Velikokrat alergeni v spalnici povzročijo smrčanje, zato priporočamo menjavo vzglavnika na šest mesecev, vmes pa ga vsak teden prezračite ali operite enkrat mesečno.

Hidracija: Velikokrat je vzrok smrčanja dehidracija. Poskrbite, da spijete dovolj tekočine. Ženske naj bi spile okoli 11 kozarcev vode na dan, moški pa okoli 16 kozarcev na dan.