duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Poskrbite za svojo prebavo in posledično poskrbite zase
| C.U.

Poskrbite za svojo prebavo in posledično poskrbite zase

Nova znanstvena odkritja prinašajo informacije o tem, kakšen vpliv ima naš prebavni sistem in procesi, ki se tam odvijajo, na zdravje telesa in celostno dobro počutje. V našem črevesju se nahaja približno 80 % celic imunskega sistema in skrb za prebavne funkcije je zagotovo eden najpomembnejših korakov za izboljšanje zdravja.

Strokovnjaki ob uravnoteženi prehrani in zdravem načinu življenja priporočajo naravne izdelke, kot je Donat. Ta je od marca 2021 na policah v novi podobi, ki uporabnikom predstavlja razširjeno področje delovanja.

Poskrbite za svojo prebavo, poskrbite zase

Donat je najbolj znan kot odlična rešitev za odpravljanje tegob zaprtja, ob rednem pitju pa deluje tudi preventivno in doprinaša k ohranjanju zdravja ter dobrega počutja. Izpostavitev pomembnosti preventivne skrbi za prebavni sistem in s tem vpliva na dobro počutje so bili osrednji motiv za spremembo podobe izdelka.

Učinek Donata je odvisen od popite količine, temperature in časa zaužitja, zato lahko deluje preventivno ali kot izdelek za odpravljanje funkcionalnih tegob.

Za ohranjanje pravilnega delovanja prebave priporočamo vsakodnevno uživanje Donata ob uravnoteženi in raznoliki prehrani z dovolj sadja in zelenjave, polnovrednih žitaric in prehrambnih vlaknin, z zadostnim vnosom tekočin in redno telesno aktivnostjo.

Kako nam Donat pomaga pri vzpostavljanju zdravih življenjskih navad?

Dandanes je bolj kot kdajkoli prej nujna temeljita skrb za zdravje. Preprečevanje številnih bolezni in bolezni sodobne civilizacije pa se začne z majhnimi ter rednimi koraki v življenju posameznika.

Ob pravilni prehrani in zdravem načinu življenja je priporočljivo uživanje Donata vsak dan, saj poleg spodbujanja procesa prebave blagodejno vpliva tudi na druge dele prebavnega sistema.

Za delovanje Donata je ključna edinstvena kombinacija magnezija, kalcija, hidrogen karbonata in sulfata, ki jo je ustvarila narava. Prav vsak od teh mineralov ima v našem telesu svojo funkcijo, vendar samo ta edinstvena mešanica omogoča celosten vpliv na prebavni sistem.

Lastnosti in delovanja mineralov v različnih fizioloških stanjih so v številnih študijah znanstveno dokazali v Medical centru Rogaška, pa tudi drugje.

Donat dokazano:

- vpliva na nastajanje in izločanje žolča ter prebavnih encimov, ki imajo ključen vpliv na potek prebave in kakovost absorpcije hranljivih snovi,
- vpliva na izločanje žolča v prebavila, pomaga pri počasni peristaltiki žolča in tako preprečuje nastanek žolčnih kamnov,
- nevtralizira izločanje želodčne kisline in tako pomaga pri zgagi,
- pomaga pri funkcionalnih težavah prebavnega sistema, kot je zaprtje.

Donat je čudež narave

Narava je na področju Rogaške Slatine v Sloveniji ustvarila edinstveno kombinacijo mineralov, ki pronicajo v vodo, ko ta na 7.000-letni poti prehaja skozi različne plasti zemlje.
Prav ta edinstvena kombinacija mineralov, ki je delo narave, klinično dokazano podpira delovanje prebave in s tem prispeva k dobremu počutju celega telesa.
Voda se ob koncu potovanja ustavi v podzemnem nahajališču na globini 600 m. Na površino prihaja sama, saj naravni CO2 ustvarja pritisk, ki jo potiska proti površju. Tako neokrnjena voda, obogatena z minerali, ki prispevajo k pravilnemu delovanju našega prebavnega sistema, priteče v polnilnico.

Donat skrbi za prebavo in naravo

Pri Donatu verjamejo, da je napredek posledica partnerskega odnosa med blagovno znamko in njenimi rednimi kupci. »Uporabniki Donata in njihova pričakovanja so v središču delovanja Donata,« je povedala Klavdija Vidic, direktorica marketinga, raziskav in razvoja za Donat. »Z namenom izobraževanja kupcev Donata in izboljšanja kakovosti njihovega življenja smo razvili veliko uporabnih vsebin, ki so na Donatovi spletni strani dostopne vsem. Med strokovnimi in izobraževalnimi vsebinami pa smo v sodelovanju s strokovnjaki razvili tudi dva posebna programa: Donat Detox in Donat Imuno,« je poudarila.

Donat Detox je namenjen vsem, ki živijo hitro in bi radi pomagali svojem telesu z 21-dnevnim učinkovitim razstrupljanjem. Donat Imuno pa omogoča okrepitev imunskega sistema na naraven način in vključuje 30-dnevni jedilnik, nasvete strokovnjakov ter predloge za vadbo in vaje za upravljanje s stresom.

Glede na popolnoma naraven izvor izdelka in pričakovanja rednih kupcev pri Donatu odgovorno skrbijo za naravo in okolje, v katerem delujejo.

Donatove aktivnosti trajnostnega razvoja so osredotočene na družbeno odgovornost s promocijo zdravja prebave ter okoljsko odgovornost z naravi prijaznim pakiranjem, zaščito naravnih virov Donata in uporabo energijsko manj zahtevnih surovin.

Svojim trajnostnim zavezam Donat sledi tudi z novo embalažo – s 100-odstotno recikliranimi plastenkami, ki so prišle na trg v marcu 2021. Nove plastenke pomenijo, med drugim, tudi 90-odstotno zmanjšanje emisij CO2 v okolje.