favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kamilice odlične pri menstrualnih bolečinah

23. 11. 2023; 01.00
Avtor: T.D.
med, kamilice

foto: Profimedia

Z uživanjem kamilic izboljšujemo počutje med menstruacijo, zmanjšamo tveganje za vse bolezni in preprečujemo prehitro staranje.

Kamilice vsebujejo flavonoide, močne antioksidante, ki preprečujejo poškodbe, ki jih v telesu povzročajo prosti radikali. Od kod pa ti zaidejo v naše telo? Z nezdravo hrano, kajenjem, uživanjem alkohola ... Pa tudi z onesnaženim zrakom. Študije so sicer pokazale, da živila, ki vsebujejo flavonoide, preprečujejo raka, nevrološke in srčno-žilne bolezni.

Če vas zvečer rada boli glava, vam bo koristilo eterično olje kamilice. foto: Thinkstock

Kamilični čaj pomaga pri sprostitvi. Zaradi tega je odlično, če si ga privoščimo pred spanjem, saj so študije pokazale, da bomo tako lažje zaspali. Raziskovalci celo menijo, da lahko kamilica deluje podobno kot zdravilo, ki se predpisuje za uspavanje. Toda nimajo še dokaza. Več študij pa je odkrilo, da kamilica lahko pomaga zmanjšati bolečine, ki se pojavljajo ob menstruaciji. Ena od študij, ki so jo leta 2010 opravili v Iranu, je pokazala, da so imele ženske manj bolečin, potem ko so mesec dni redno uživale kamilični čaj. Poročale so tudi, da so se med menstruacijo bolje počutile.

prejšnji članek
Odpravite zaprtje z mandarinami
Zdravje
Odpravite zaprtje z mandarinami
naslednji članek
Solze sreče: Isaac Palma z družino presrečen v Argentini
Svet slavnih
Solze sreče: Isaac Palma z družino presrečen v Argentini