ceferin_bobo_10.12.16 Dobra karma

Aleksandru Čeferinu se obeta dve leti trajajoča ...

siler1 Svet24.si

Nina nekega jutra ni mogla več vstati iz ...

anton prijatelj Reporter.si

Izginotje župnika Prijatelja: pregnali naj bi ga ...

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o Janu Boklevu in »izgubljenih sinovih ...

beović Necenzurirano

Čas je, da Krek in Beovićeva odstopita #kolumna

Tinkara Kovač Odkrito.si

MMS 2021: Ducat izbranih za jubilejni festival

luka doncic Njena.si

Ime 'Luka' zaradi Luke Dončića v ZDA vse bolj ...

Ključ do vitkosti so brusnice in regrat
| T.D.

Ključ do vitkosti so brusnice in regrat

Regratov čaj poživlja ledvice in jetra, ki so odgovorna za hitrejše topljenje maščob., profimedia

Regratu je poleg gurmanskih treba vedno pripisati še shujševalne učinke, v prid katerih govori dieta z regratovim in brusničnim čajem. Ob njej opazimo razliko na trebuščku že po enem dnevu.

Regrat vsebuje pomembna hranila: veliko rudnin, še posebno kalcija, kalija, železa, betakarotena, vitaminov B-kompleksa, C, E in še kaj. Regrat nam lahko pomaga izboljšati presnovo, pospešuje prebavo in zelo lajša iztrebljanje. Regratov čaj oživlja utrujene ledvice in jetra, ki so ključna čistilna naprava našega telesa in odgovorna za hitrejše topljenje maščob. Regrat šibkemu telesu povrne moči, čisti kri in je odličen diuretik. Po tednu pitja regratovega čaja opravimo z vso odvečno vodo v telesu, španska raziskava pa je celo pokazala, da pomaga odpraviti celulit.

Kako pripravljamo čaj

Najslastnejši, sveži čaj pripravimo tako, da čez sveže regratove liste in nastrgano korenino prelijemo vrelo vodo ter pustimo deset minut, potem precedimo. Liste in korenino lahko posušimo in shranimo. Regratov čaj v praktičnih čajnih vrečkah pa je na voljo v vseh bolje založenih trgovinah in lekarnah.

Foto: Dreamstime - regratove korenine

Zakaj regratu dodati brusnice in limonin sok

Brusnice so regratovo »podporno orodje«, prav tako limonin sok, ki v kombinaciji topijo maščobe hitreje kot dolgotrajen tek. Nič koliko raziskav je potrdilo, da imajo brusnice podoben učinek na telo kot regrat, delujejo kot diuretik, razbremenijo ledvice in jetra ter kajpak pomagajo hujšati. Že v ljudskem zdravilstvu so jih uporabljali za pospeševanje krvnega obtoka in prebave, brusnični čaj pa naj bi celo blažil infekcije sečil ter zaradi obilo antioksidantov zniževal raven slabega holesterola. Če bomo čaju primešali še sok limone, bomo po zaslugi flavonoidov poskrbeli za dobro prekrvitev telesa in tako zmanjšali ogroženost s srčno in možgansko kapjo.

Dietni načrt

Ob takšnem čaju se hujšanje začne, tudi če ne spremenimo jedilnika. Seveda se bomo raje potrudili in uživali čim manj predelane hrane, hitro pripravljene še najmanj, krožnik pa si bomo bogato obložili s pustimi beljakovinami, zelenjavno in sadjem. Bolj ko bodo jedi zdrave, hitreje se bodo kilogrami topili. Na tisoče žensk, ki so dieto s čajem že preskusile, poroča, da ob njej niso čutile nobene posebne lakote, povrnilo pa se jim je ogromno energije. Večina si jih je vsak dan privoščila tudi rebro čokolade ali kozarec vina.