mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik za mehke ustnice in svežo polt

29. 5. 2022; 04.00
Avtor: T.D.
ustnice

Skrbite za ustnice? foto: Thinkstock

Koriandrove protivnetne lastnosti pomagajo pri pordeli in razdraženi koži, uničujejo pa tudi proste radikale, ki povzročajo prezgodnje staranje.

Zato ne čakajte, zmešajte koriander v najboljše domače lepotne preparate in poskrbite za ravnovesje kože. Če bi si doma radi privoščili nekaj lepotnih trenutkov samo zase, lahko iz koriandra, ki je poznan tudi kot kitajski peteršilj, naredite čisto svoje maske. Z njimi boste pomirili kožo, jo sprostili in razbremenili.

Z medom za več sijaja

Maska hladi, krepi občutljivo kožo ter jo varuje pred rdečino in razdraženostjo. Potrebujete: 2 jedilni žlici svežega koriandra, 1–2 žlici jogurta, 1/8 čajne žličke medu. Priprava: V električnem mešalniku zmešajte vse sestavine v kremno pasto. Nanesite jo na obraz in vrat, ne pa tudi okoli oči. Pustite jo učinkovati od 15 do 20 minut, nato jo sperite s toplo vodo.

Proti staranju

Potrebujete: ½ skodelice ovsenih kosmičev, ¼ skodelice mleka, ¼ skodelice narezane sveže kumare, pest svežega koriandra. Priprava: V električnem mešalniku vse skupaj spasirajte in mešanico nanesite na obraz. Po 20 minutah sperite z mlačno vodo.

Koriander deluje antibakterijsko in antiseptično, dezinficira in hladi kožo. foto: Dreamstime

Varuje pred vnetji

Koriander skupaj s kamilicami in limonsko travo pomirja kožo, celi poškodbe in zdravi akne. Potrebujete: 1 čajno žličko limonske trave, 1 čajno žličko koriandra, 1 čajno žličko kamilic. Priprava: Zelišča dajte v posodo, prelijte s skodelico vrele vode in pustite namakati približno eno uro. Vse skupaj nato v električnem mešalniku zmešajte, da nastane pasta. Nanesite jo na umit obraz in pustite učinkovati 20 minut. Sperite jo s toplo vodo.

Za mehke ustnice in zoper sončne opekline

Koriander lahko poskrbi tudi za mehke ustnice in celjenje opeklin, če se kdaj spozabite in pretirano nastavljate sončnim žarkom.

Ustnice: Naredite mešanico koriandrovega in limoninega soka ter jo zvečer nanesite na ustnice. Pustite jo delovati čez noč. Zjutraj si ustnice sperite in uživajte v njihovi mehkobi ter rožnati barvi.

Opekline: Eno žlico zmetih koriandrovih semen namočite v mandljevo ali olivno olje. Pustite namakati en teden. Nanesite na opečeno kožo vsak dan, dokler se koža povsem ne regenerira.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Tomi Meglič v javnosti vse večkrat s srčno izbranko
Svet slavnih
Tomi Meglič v javnosti vse večkrat s srčno izbranko
naslednji članek
Grah in redkvice v glavni vlogi
Kulinarika
Grah in redkvice v glavni vlogi
#obraziavenija
obraziavenija