sabine nessa Svet24.si

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala ...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

Jure Godler 5 Odkrito.si

Ko piše Godler - berejo zvezde!

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Recept: Okusni zelenjavni žepki
| Revija Liza Maja

Recept: Okusni zelenjavni žepki

Okusimo Grčijo, Okusimo Grčijo

Kaj potrebujemo?

Sestavine:

Testo:

  • 500 g moke
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 2/3 skodelice vode
  • 2-3 žlice domačega žganja

Nadev:

  • 500 g špinače
  • divja zelišča: kislica, koromač, divji peteršilj ...
  • 1/2 šopka mete
  • 4 mlade čebule
  • 300 g skute ali fete
  • 2 jajci in 1 rumenjak
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol, poper

Priprava:

1.  Za testo zmešamo moko in sol, dodamo olivno olje in žganje ter s prsti pregnetemo. Dodamo toliko vode, da dobimo malo bolj čvrsto testo, ki se ne lepi na prste. Pokrijemo ga z vlažno krpo in pustimo počivati 1 uro.


2.  Za  nadev  špinačo  in  zelišča  operemo  in  na  drobno  narežemo.  Dobro  posolimo  in  pregnetemo,  da  listi  izločijo odvečno tekočino. Špinačo in zelišča zmešamo z narezano čebulo, nadrobljeno skuto ali feto in preostalimi sestavinami.


3.  Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsakega položimo polno žlico nadeva in ga prepognemo, da nastane polmesec. Robove stisnemo s prsti ali vilicami, da žepke dobro zapremo.


4.  Zelenjavne  žepke  lahko  ocvremo  v  vročem  olju  ali  jih  položimo  v  naoljen  pekač  in  pečemo  pri  180  °C približno 45 minut.