Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kam z mokrimi oblačili in premočenimi čevlji?

26. 1. 2023; 02.00
Avtor: M.K.
družina na snegu

družina na snegu foto: dreamstime

Se tudi vi soočate s prostorsko stisko? Kam odložiti vse zimske jakne in čevlje, ko na hodniku ni več prostora? Nedvomno se morajo dobro posušiti, a če imate majhen hodnik ali predsobo, je to skoraj nemogoče. Pripravljenih imamo nekaj nasvetov.

Kljub nizkim temperaturam se v teh dneh še kako radi odpravimo na kak sprehod ali v naravo, da preženemo sivino, napolnimo pljuča s svežim zrakom. Domov se seveda vračamo mokri, umazani, včasih tudi premočeni. Kam odložiti mokra oblačila in mokro obutev ter urediti, da bo vse čim prej suho?

Podstavek za čevlje in radiator

Če na vašem hodniku oziroma v predsobi ni več prostora, kamor bi lahko obesili premočeno jakno ali sušili mokre čevlje, poiščite drug primeren prostor. Najpogosteje je tak prostor kopalnica, saj gre za najtoplejši prostor, kamor lahko na cevni radiator obesite premočeno zimsko jakno, pod njega pa na podstavek za čevlje položite zimsko obutev, ki se bo tam nedvomno hitreje posušila. Če so premočeni, jih napolnite s starim časopisnim papirjem, ki bo še dodatno vpil vlago, lahko pa vanje položite tudi vrečke s silica gelom. Če pri roki nimate podstavka za čevlje, si lahko pomagate tudi s starim pekačem, ki bo zadržal odvečno vlago in umazanijo.

Predpražnik foto: pr

Za čist dom po dva predpražnika

Da, prav ste prebrali. Če mislite, da gre za pretiravanje, naj vam povemo, da si boste tako prihranili kar nekaj časa s čiščenjem. En predpražnik položite pred vhodna vrata, drugega pa takoj ob vhodu, v notranjem delu. Medtem ko bo prvi tisti, ki bo odstranil večino umazanije, bo drugi poskrbel za vodo, ki ostane na vaših čevljih.

Obešalniki in kljuke za obešanje

Mokrih vrhnjih oblačil ne moremo kar pospraviti v omaro, zato so odlična izbira obešalniki, ki jih lahko postavimo v predprostor in kamor obesimo jakne in druge zimske pripomočke. Če prostora nimate, si omislite kljuke za obešanje, ki jih lahko namestite na vrata ali privijete na steno. Izbira teh je velika, še večja pa je njihova korist. A nikar ne pozabite sproti pospravljati suhih stvari, saj boste le tako lahko naredili prostor, da se nove mokre ustrezno posušijo.

sankanje, zimske radosti, sneg

sankanje, zimske radosti, sneg foto: dreamstime

prejšnji članek
Domač nasvet: rešite se zamašenega nosu
Zdravje
Domač nasvet: rešite se zamašenega nosu
naslednji članek
Grenivke znižujejo holesterol, a previdno …
Zdravje
Grenivke znižujejo holesterol, a previdno …