Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kdaj ste si očistile torbico?

15. 7. 2022; 03.00
Avtor: Zoran Franc
umazana ženska torbica

umazana ženska torbica foto: Dreamstime

Obstaja kar nekaj predmetov in naprav, ki jih sicer uporabljamo skoraj vsak dan, a jih premalokrat očistimo.

Zagotovo drži, da brez določenih predmetov v sodobnem življenju ne moremo. Ženske in dekleta si gotovo ne predstavljajo dneva brez torbice, zjutraj pa bi najbrž marsikdo pogrešal grelnik vode ali kavni aparat. Le kaj bi brez žaluzij, v sončnih dneh so še kako dobrodošle. Večino takih predmetov je težje očistiti zaradi zapletene oblike ali postavitve, a še tako nedostopno mesto lahko očistimo, če poznamo nekaj trikov.

Očistite svojo torbico

Ženske torbice so res poseben pripomoček, saj se v njih znajde skoraj vse, kar potrebuje sodobna ženska. Ženske vanje velikokrat shranijo tudi malico, žvečilne gumije, ličila, lahko je to torba za prenosnik, hkrati pa za račune in opomnike in še bi lahko naštevali. Precej hitro se v njej nabere veliko umazanije. Tudi material se umaže, zato pogosto menimo, da je treba torbico zavreči, namesto da bi se potrudili in jo očistili. Pa vendar ... Kako se lotiti čiščenja? Za začetek si lahko pomagate z valjčkom, ki ga sicer uporabljate za odstranjevanje kosmov in las z oblačil. Če ga nimate, lahko uporabite širok lepilni trak, ki bo prav tako učinkovito opravil svoje delo. Če se je v torbici razlila tekočina, podlogo obrnite navzven in jo operite z milnico ali razredčenim pralnim praškom. Trdovratne madeže lahko odstranite z mešanico detergenta in kisa. Če je podloga všita, si pomagajte z vatami za odstranjevanje ličil, ki jih prepojite s čistilno mešanico. Očistite tudi zunanjost torbice in jo nato dobro posušite. 

aparat za kavo foto: Dreamstime

Aparat za vodo in kavni aparat

Težko si predstavljamo jutra brez aparata za segrevanje vode, tako je naš čaj pripravljen hitreje, oziroma brez kavnega aparata, ki nam pripravi prvo jutranjo razvado. V teh napravah pa se precej hitro nabere vodni kamen, ki ga je tudi iz zdravstvenih razlogov dobro odstraniti. Za to obstajajo sicer posebna čistila, a aparat lahko precej preprosto in hitro očistite tudi z mešanico vode in kisa. Vanj nalijte vodo in kis v razmerju 2 : 1 ter mešanico nekajkrat zavrite oziroma spustite skozi aparat.

prejšnji članek
Tyra Banks razkrila veselo novico
Resničnostni šovi
Tyra Banks razkrila veselo novico
naslednji članek
Hujšajmo po kapljicah: z vodo radodarna dieta
Zdravje
Hujšajmo po kapljicah: z vodo radodarna dieta