Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prodajajo lažno zdravilo, neuki spletni uporabniki nasedajo

18. 1. 2023; 04.00
Avtor: V.M.
krvni sladkor

Diabetes foto: Zarja Jana

Zdravniška zbornica Slovenije opozarja na lažno 'zdravilo' za diabetike. Navedene neumnosti so lahko zdravstveno nevarne za neuko publiko.
Morda ste tudi vi zasledili spletno prodajo zdravila Dia Drops, za katerega Zdravniška zbornica Slovenije svari, da uradno ne obstaja.  "Po družbenih omrežjih se širi lažna informacija o »posebnem zdravilu Dia Drops za diabetike. Opozarjamo, da takšno zdravilo s tem imenom in takšnim delovanjem ne obstaja in ni registrirano kot zdravilo. Kot še piše v članku, zdravilo propagira zdravnik Matej Završnik - slovenski endokrinolog. Zdravnik s tem imenom resnično obstaja, vendar je bilo v tem primeru zlorabljeno njegovo ime," pojasnjujejo in nadaljujejo, da so v reklamenem oglasu navedene strokovne neresnice in neumnosti, kar je lahko zdravstveno nevarno za neuko publiko, ki se poslužuje ali ravna po navedenih podatkih.
Ker gre za zavajajoče oglaševanje lažnega zdravila na skrajno neetičen način (z zlorabo identitete zdravnika), so primer v Zdravniški zbornici Slovenije že prijavili vsem pristojnim organom: Zdravstvenemu inšpektoratu, Tržnemu inšpektoratu, Javni agenciji za zdravila in Si-certu.
prejšnji članek
Se spomnite Boruta Veselka? Uspel mu je velik met!
Kultura
Se spomnite Boruta Veselka? Uspel mu je velik met!
naslednji članek
Zanimivi vzorci tapet zagotovili ponoven razcvet
Življenjski slog
Zanimivi vzorci tapet zagotovili ponoven razcvet