Dušene hruške

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene hruške
Sestavine
Št. oseb
večjih hrušk
madeire (lahko portovca ali rdečega vina)
suhih sliv brez koščic
sladkorja
ostružkov limonine lupine
mletega cimeta

Opis

V vinu dušene hruške

Priprava

Če so slive zelo suhe, jih najprej namočimo v čaju ali v topli vodi. Hruške olupimo in jim odstranimo peščišče ter v vdolbine damo po 2 slivi. Hruške zložimo v primerno veliko posodo, na dno nalijemo vino in nekaj žlic vode. hruške potresemo s sladkorjem, cimetom in ostružki limonine lupinice. Na zmernem ognju pokrito dušimo od 15 do 25 minut (odvisno od velikosti in trdote hrušk). Tako pripravljene hruške lahko postrežemo še tople ali ohlajene.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.