6.0
kos
|
večjih hrušk |
2.5
dl
|
madeire (lahko portovca ali rdečega vina) |
12.0
kos
|
suhih sliv brez koščic |
2.0
zlica
|
sladkorja |
1.0
zlicka
|
ostružkov limonine lupine |
0.5
zlicka
|
mletega cimeta |
V vinu dušene hruške
Če so slive zelo suhe, jih najprej namočimo v čaju ali v topli vodi. Hruške olupimo in jim odstranimo peščišče ter v vdolbine damo po 2 slivi. Hruške zložimo v primerno veliko posodo, na dno nalijemo vino in nekaj žlic vode. hruške potresemo s sladkorjem, cimetom in ostružki limonine lupinice. Na zmernem ognju pokrito dušimo od 15 do 25 minut (odvisno od velikosti in trdote hrušk). Tako pripravljene hruške lahko postrežemo še tople ali ohlajene.
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.