|
večjih hrušk |
|
madeire (lahko portovca ali rdečega vina) |
|
suhih sliv brez koščic |
|
sladkorja |
|
ostružkov limonine lupine |
|
mletega cimeta |
V vinu dušene hruške
Če so slive zelo suhe, jih najprej namočimo v čaju ali v topli vodi. Hruške olupimo in jim odstranimo peščišče ter v vdolbine damo po 2 slivi. Hruške zložimo v primerno veliko posodo, na dno nalijemo vino in nekaj žlic vode. hruške potresemo s sladkorjem, cimetom in ostružki limonine lupinice. Na zmernem ognju pokrito dušimo od 15 do 25 minut (odvisno od velikosti in trdote hrušk). Tako pripravljene hruške lahko postrežemo še tople ali ohlajene.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.