Dušene hruške

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene hruške
Sestavine
Št. oseb
6.0 kos
večjih hrušk
2.5 dl
madeire (lahko portovca ali rdečega vina)
12.0 kos
suhih sliv brez koščic
2.0 zlica
sladkorja
1.0 zlicka
ostružkov limonine lupine
0.5 zlicka
mletega cimeta

Opis

V vinu dušene hruške

Priprava

Če so slive zelo suhe, jih najprej namočimo v čaju ali v topli vodi. Hruške olupimo in jim odstranimo peščišče ter v vdolbine damo po 2 slivi. Hruške zložimo v primerno veliko posodo, na dno nalijemo vino in nekaj žlic vode. hruške potresemo s sladkorjem, cimetom in ostružki limonine lupinice. Na zmernem ognju pokrito dušimo od 15 do 25 minut (odvisno od velikosti in trdote hrušk). Tako pripravljene hruške lahko postrežemo še tople ali ohlajene.

Prijavite se na e-novice