|
Lososa (file brez kože) |
|
češnjevi paradižniki |
|
Zorjen trdi sir |
|
Smetana |
|
jajce |
|
sol |
|
poper |
|
Bazilika |
Dan je popoln, ko iz pečice zadiši po vroči ribji poslastici v testu. Krhko testo pa seveda pripravimo sami.
1. Zmešamo vse sestavine za testo, ga oblikujemo v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in za dve uri postavimo na hladno.
2. Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo vanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo in nanj položimo papir za peko. Na papir položimo suh fižol, da testo obteži. Pečemo 15 minut na 175 stopinjah.
3. Odstranimo fižol in papir za peko. Pripravimo nadev. Lososa narežemo na koščke, velike 2,5 cm, in jih razporedimo po testu. Potresemo z naribanim sirom, med kose ribe pa položimo razpolovljene paradižnike.
4. Smetano zmešamo z jajci, soljo in poprom ter vlijemo v pekač.
5. Pito pečemo 25 minut na 200 stopinjah. Potresemo z listki bazilike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.