Lososova pita s paradižnikom

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Lososova pita s paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
Lososa (file brez kože)
češnjevi paradižniki
Zorjen trdi sir
Smetana
jajce
sol
poper
Bazilika

Opis

Dan je popoln, ko iz pečice zadiši po vroči ribji poslastici v testu. Krhko testo pa seveda pripravimo sami.

Priprava

1. Zmešamo vse sestavine za testo, ga oblikujemo v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in za dve uri postavimo na hladno.

2. Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo vanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo in nanj položimo papir za peko. Na papir položimo suh fižol, da testo obteži. Pečemo 15 minut na 175 stopinjah.

3. Odstranimo fižol in papir za peko. Pripravimo nadev. Lososa narežemo na koščke, velike 2,5 cm, in jih razporedimo po testu. Potresemo z naribanim sirom, med kose ribe pa položimo razpolovljene paradižnike.

4. Smetano zmešamo z jajci, soljo in poprom ter vlijemo v pekač.

5. Pito pečemo 25 minut na 200 stopinjah. Potresemo z listki bazilike.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.