stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Prihaja mlaj, z njim pa razočaranja

20. 4. 2017; 01.00
Avtor: Barbara Rožmanec Rupnik, DastolAS
Horoskop

Če bi se lahko ta teden kam zavlekli in ga prespali, bi bilo še najlepše. foto: Wikipedija

Na nebu in na Zemlji bo ta teden veliko dogajanja. Sonce bo prestopilo v znamenje Bika, Mars v Dvojčka, Merkur v Ovna, Pluton pa začenja svojo retrogradno pot. Za piko na i bo v sredo še mlaj. Če bi se lahko ta teden kam zavlekli in ga prespali, bi bilo še najlepše.

Venera, boginja ljubezni, bo v kvadratu s Saturnom, zato bo prinesla predvsem finančne težave, hladne medsebojne odnose, ljubezenska razočaranja, samoto, trpljenje in neizpolnjena hrepenenja. To bodo še posebej občutili Biki in Tehtnice, pa tudi tisti, ki ste rojeni med 17. in 20. marcem, junijem, septembrom in decembrom.

Merkur, ki je »zadolžen« za komunikacije in promet, je v retrogradnem gibanju dosegel Ovna, kar bo v nas sprožalo agresijo, nepotrpežljivost in nekontrolirane izlive jeze, še zlasti pri Ovnih, Kozorogih, Tehtnicah in Rakih. Pazite v prometu in spoštujte prometne predpise. Izogibajte se spletnih nakupov, saj je do 4. maja večja možnost zlorab. Odložite jemanje kreditov in lizingov na ugodnejši čas (junij).

Mars bo prestopil v znamenje Dvojčka, kjer bo bil do 5. junija. Pogumno bomo predstavljali svoje zamisli in trmasto vztrajali na svojih stališčih, zato se bomo težko uskladili z nadrejenimi, pa tudi doma bo več napetosti in konfliktov. Več denarja lahko pričakujemo od honorarnega dela.

V četrtek in petek bo Luna v Vodnarju. Četrtek izkoristite za opravljanje izpitov, predstavitve idej nadrejenim, dogovarjanje, prodajne akcije in urejanje pravnih zadev. V petek dopoldne bo neugodno za ljubezen, stike z ženskami, lepotne tretmaje, nakupe in finančne posle. Ljudje bodo sumničavi in nezaupljivi. Dan bo še posebej stresen za ženske in otroke. Izogibajte se konfliktom s starejšimi ljudmi, ki bodo v teh dneh še posebej nepopustljivi, zadrti in prepričani v svoj prav. Večer je ugoden za zbrano intelektualno delo, prijateljski klepet in druženje. Čeprav vas bo mikal ugoden nakup moderne tehnike in elektronskih naprav, ga raje prestavite na maj. Stvari, kupljene v času retrogradnega Merkurja, se rade kvarijo. Levi in Škorpijoni (tudi podznak) bodo sitni in slabe volje.

V soboto in nedeljo bo Luna v Ribah. Najbolje je, da vikend preživite ob vodi in v družbi ljudi, ki jih imate radi. Ne bomo prav zgovorni, a bomo veliko povedali med vrsticami. Intuitivno bomo začutili razpoloženje ljudi v naši bližini. Kozarec alkoholne pijače nas bo sprostil, a naj ostane pri enem. Ko je Luna v Ribah, hitro »zaplavamo«, zato previdno. Luna upada, zato ne bomo imeli veliko energije. Vzemimo si čas za sprostitev in manjše nakupe, zlasti kozmetike, alkoholnih pijač in zdravil. Če se odpravljate na izlet, pojdite na morje ali jezero. Če imate vrt, v soboto raztresite gnojilo in populite plevel. Če ga pulite pred mlajem, ne bo tako hitro rastel. Nedeljski večer pripravlja lepa presenečenja zlasti Kozorogom, Ribam, Bikom, Rakom in Škorpijonom (tudi podznak). Precej romantični in nostalgični bomo, saj bo Luna v sekstilu z Venero. Ne razmišljajte preveč in se prepustite trenutku.

V ponedeljek in torek bo Luna v ognjenem Ovnu lepšala dneve Vodnarjem, Ovnom in Dvojčkom(tudi podznak). Lunin sekstil z Marsom nam bo v ponedeljek dal veliko zagonske energije in poguma za dokončanje poslov. Najbolje je, da delamo sami, saj bomo težko sodelovali z drugimi. Dan je ugoden za obisk mehanika in popravilo strojev. Preživite del dneva na prostem ali v telovadnici, saj bo gibanje najboljši ventil za sproščanje napetosti. Če želite, da bi vam lasje počasneje rasli, se v ponedeljek naročite k frizerju. V torek bo še posebej napeto in stresno za Kozoroge, Ovne, Rake in Tehtnice (tudi podznak). Pazite tudi v prometu in umirjajte razburkane strasti. Polni notranjega nemira bomo razmišljali o novih poslih, a zanje še ni čas. Stvari, ki jih začnemo v dneh pred mlajem, se ne razvijajo uspešno. Pogostejši bodo glavoboli, težave z očmi in poškodbe zaradi impulzivnosti.

V sredo ponoči bo Luna prestopila v čutnega Bika in umirila razgrete strasti. Zaspano jutro se bo prevesilo v lenoben dan. Zmanjkovalo nam bo energije. Najlepše se bomo počutili doma. Slasten vonj iz kuhinje bo danes zadovoljil vse naše želje. Ob 14.17 bo nastopil mlaj. Čeprav nas čaka veliko dela, postorimo le najnujnejše. Delo bo počakalo. Počitek na mlaj je zlasti koristen za ženske v meni, ki na dan mlaja zbirajo energijo, da jo potem lahko skozi ves mesec razdajajo. Vzemimo si čas zase, za partnerja in družino. Naredimo finančni plan za prihodnje tedne in preračunajmo izdatke. Če imate v mislih nakup spomladanske garderobe, boste v sredo in četrtek na predsezonskih razprodajah gotovo našli kaj, kar vam bo še dolgo v veselje. Dneva sta ugodna tudi za nakup hrane in kozmetike.

Kar se vremena tiče, ne bo prav toplo, saj bodo temperature nižje kot je povprečje za ta del leta. Kak dan dlje bomo kurili peči. Če nas bodo ob tem grele še lepe misli, prijazne besede in topel objem, bo vsem topleje.

Še več boste našli tukaj.

prejšnji članek
Tudi to lahko ogrozi zdravje vašega srca
Zdravje
Tudi to lahko ogrozi zdravje vašega srca
naslednji članek
Slavne ženske priznale: Tako se počutimo, ker nimamo otrok
Svet slavnih
Slavne ženske priznale: Tako se počutimo, ker nimamo otrok