evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Tako ga pripravijo v Maroku

26. 6. 2016; 08.30
Avtor: Revija Zarja
tagine tajine chicken
Predlagamo vam, da tokrat piščanca pripravite nekoliko drugače.

Za 4 osebe

Priprava: 35 minut

Kuhanje: 1 ura

Sestavine: 2 piščančja prsna kosa s kožo (750 g) * 2 piščančji bedri (500 g) * ščep soli * mlet poper * 1 žlička oljčnega olja * 1 na drobno sesekljana čebula * 2 stroka česna * 2 dl piščančje juhe * 150 g izkoščičenih zelenih oliv * 1 žlička mletega cimeta * pol žličke mletega ingverja * 1,5 žličke naribane limonine lupinice * 4 žlice limoninega soka * 1 žlica sesekljanega svežega koriandra * 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja.

Priprava: Piščančje kose natremo z mešanico soli in popra. V ponvi z debelim dnom ali posodi tajine (po kateri ima jed tudi ime) segrejemo olje. Na maščobo damo piščančje kose s kožo navzdol in jih pečemo z vsake strani 3 minute oziroma toliko, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve. Dodamo čebulo in strta česnova stroka ter med mešanjem pražimo pol minute. V ponev vrnemo piščančje kose, prilijemo juho, dodamo olive, cimet in ingver. Ko juha zavre, ponev (ali tajine) pokrijemo, zmanjšamo ogenj in kuhamo jed, da počasi vre 45 minut. Piščančje kose nato obrnemo, v posodi brez pokrova pa kuhamo jed še 15 minut. Piščančje kose poberemo iz posode s penavko. V posodo damo limonino lupinico, limonin sok, koriander in peteršilj. Premešamo in med mešanjem kuhamo pol minute. Piščančje kose razrežemo in razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in ponudimo na primer s kuskusom.

prejšnji članek
3 situacije, ko orgazem lahko zaigramo!
Zdravje
3 situacije, ko orgazem lahko zaigramo!
naslednji članek
Antioksidanti so zlata vredni
Kulinarika
Antioksidanti so zlata vredni