profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Trik za raven vrh torte

19. 9. 2020; 02.00
Avtor: S.E./Zarja
domingospodinjstvo_torta
Za vse, ki niso ravno slaščičarski mojstri.

Če se boste kmalu lotili peke torte, vam morda pride prav tale nasvet.

Tistim, ki nismo ravno slaščičarski mojstri, se tortni biskvit običajno speče tako, da na vrhu nastane hribček. To lahko povzroča težave, še zlasti če želimo torto na vrhu okrasiti. Trik je tako preprost, da se bomo vprašali, kako da se tega nismo domislili že prej. Za zgornjo plast torte preprosto uporabimo spodnjo, tako da je dno tortnega biskvita na vrhu. Neravni del biskvita uporabimo za prvi sloj torte, pri čemer lahko hribček po potrebi tudi obrežemo.

prejšnji članek
Čaj iz ožepka za odpravljanje sluzi v dihalnih poteh
Kulinarika
Čaj iz ožepka za odpravljanje sluzi v dihalnih poteh
naslednji članek
Je res končna zmagovalka plesnega šova
Resničnostni šovi
Je res končna zmagovalka plesnega šova