sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

To so živila, ki bi jih morali jesti vsi

5. 8. 2019; 04.00
Avtor: K.M.
arašidi, hrana, arašidovo maslo

foto: Profimedia

Če želite v telo vnesti več beljakovin in manj ogljikovih hidratov, potem prehrana niti ni tako zelo komplicirana. Vedeti morete le, kaj dejansko morate jesti!

Če želite v svoj organizem vnesti več beljakovin, potem se večkrat odločite za naslednja živila. 

Pistacija

Pistacija predstavlja odličen prigrizek. Če jeste neslano, 30 pistacij predstavlja približno 100 kalorij in le nekaj gramov ogljikovih hidratov. 

Ribe

Različne ribe so vedno odlična izbira. Gre za zelo prijazno živilo za možgane, saj ribe vsebujejo zelo zdrave beljakovine, bolj 'mastne' ribe pa poskrbijo za potrebne omega 3 maščobne kisline. Porcija ribe pa vsebuje 15 - 20 gramov beljakovin in nič ogljikovih hidratov. Če jih med pripravo seveda ne dodate sami. 

Kravje mleko

Če niste alergični, bi morali kravje mleko kljub vsem prepričanjem, da ga odrasla oseba ne potrebuje, redno uživati. Gre za super hrano kar se tiče vsebnosti proteinov in vsebuje veliko dodatnih hranilnih snovi. Med njimi je seveda tudi kalcij pa vitamina A in B12. 

Arašidovo maslo

Arašidi imajo največjo vsebnost beljakovin med vsemi oreščki. Če imate težave z vnosom proteinov, namesto lešnikovega namaza izberite arašitovega, ki ima tudi manj kalorij. Če pa doma zmešate arašide in nekaj kokosovega olja, pa dobite odličen domač namaz. 

foto: Profimedia

Bučna semena

Cel svet si želi bučnih semen in bučnega olja, v Sloveniji pa ga imamo na dosegu roke. Bučna semena so tudi odličen vir zdravih omega 3 maščobnih kislin, odlično pa se podajo k skuti, jogurtu, v juhe, solate ... Uživate pa jih lahko tudi kot prigrizek. 

prejšnji članek
Svetlana Cigoj zdaj tudi 'mis'
Svet slavnih
Svetlana Cigoj zdaj tudi 'mis'
naslednji članek
FOTO: Heidi Klum rekla 'da' 16 let mlajšemu
Svet slavnih
FOTO: Heidi Klum rekla 'da' 16 let mlajšemu
#obraziavenija
obraziavenija