zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Tudi ta živila lahko pečete na žaru!

10. 7. 2022; 02.00
Avtor: Njena.si
l_lubenica na zaru

Lubenica z žara foto: Shutterstock

Ali ste vedeli, da lahko na žaru popečete lubenico, avokado, sir?

Ko pomislimo na žar, je zagotovo za večina ljudi prva asociacija meso, nato bučke, paprike ... zagotovo pa ne lubenica. Ampak, tudi ta zelenjava je lahko pečena na žaru.

Lubenica z žara

Lubenica spada med zelenjavo, na žaru pa je zelo okusna. Priprava je enostavna: narežite dober centimeter debele kose, premažite jo z oljčnim oljem, dodajte sol in poper po okusu, nato pa pecite na žaru na vsaki strani po nekaj minutk. Sladkoba bo izginila, pečena lubenica se odlično poda k pečenemu mesu in ostali zelenjavi z žara.

Zelena solata

Zelena solata neverjetno dobro prenaša vročino. Potrebujete srednje veliko glavo zelene solate, narežite jo na nekaj centimetrov debelo, če so glave manjše pa le na polovico. Premažite z oljčnim oljem, popecite na žaru, nato pa pečeno solato potresite s parmezanom.

Sir

Tudi mladi sir lahko spečete. Narežite ga na centimeter debelo, premažite z oljčnim oljem in popecite.

Avokado

Avokado dajte na žar kar z olupkom vred. Ne režite ga. Popecite ga z vseh strani, nato počakajte, da se malce ohladi, nato prerežite na pol, odstranite seme in sredico zajemite z žlico. Dajte vso sredico v skledo, dodajte nekaj kapljic oljčnega olja, origano, sesekljan česen, sol in dobro premešajte. Dobili boste odlično prilogo za k ribi z žara.

Pečete pa lahko tudi čebulo in paradižnik. Poskusite to sezono nekaj novega!

prejšnji članek
Okusite: Bučna rulada z mletimi bučnicami
Kulinarika
Okusite: Bučna rulada z mletimi bučnicami
naslednji članek
Anika Horvat in Tinkara Kovač združili moči in zmagali
Svet slavnih
Anika Horvat in Tinkara Kovač združili moči in zmagali