foto: Profimedia
Za pripravo sivkinega sirupa ni primerna vsaka vrsta. Potrebovali boste pravo sivko – Lavandulo angustifolio, saj drugih v kulinarične namene ne uporabljamo zaradi prevelike količine kafre.
Potrebne sestavine
• 2 dcl vode
• 200 g sladkorja
• jušna žlica posušenih sivkinih cvetov
(suhi cvetovi imajo močnejšo aromo)
• 8 g citronske kisline (po želji)
Priprava sivkinega sirupa
Pri nizki temperaturi stopite vodo in sladkor, pri čemer sestavine ves čas mešajte, da se med seboj lepo povežejo. Sivkine cvetove sladki zmesi dodajte še preden bo le-ta zavrela. Sledi naj nežno mešanje, cvetovi naj blago brbotajo še 3 minute. Kmalu vas bo razveselil pogled na gost sirup, ki ga je potrebno povsem ohladiti.
Ohlajen sirup sedaj precedite in prelijte v sterilizirano stekleničko, ki jo dobro zatesnite in shranite v hladilnik. V kolikor želite pripravite sirup z intenzivnejšo aromo, pustite sladkorno tekočino stati 24 ur. Aromatičen sirup je potrebno porabiti v roku enega meseca.
Osvežila sivkina limonada foto: Profimedia
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.