sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kako pravilno pripraviti domač sivkin sirup?

9. 7. 2020; 01.00
Avtor: V. M.
domač sivkin sirup

foto: Profimedia

Sivkin sirup je odličen za pripravo osvežilnih poletnih pijač, dodate ga lahko tudi koktajlom.

Za pripravo sivkinega sirupa ni primerna vsaka vrsta. Potrebovali boste pravo sivko – Lavandulo angustifolio, saj drugih v kulinarične namene ne uporabljamo zaradi prevelike količine kafre.

Potrebne sestavine

•    2 dcl vode


•    200 g sladkorja
•    jušna žlica posušenih sivkinih cvetov

     (suhi cvetovi imajo močnejšo aromo)
•    8 g citronske kisline (po želji)

Priprava sivkinega sirupa

Pri nizki temperaturi stopite vodo in sladkor, pri čemer sestavine ves čas mešajte, da se med seboj lepo povežejo. Sivkine cvetove sladki zmesi dodajte še preden bo le-ta zavrela. Sledi naj nežno mešanje, cvetovi naj blago brbotajo še 3 minute.  Kmalu vas bo razveselil pogled na gost sirup, ki ga je potrebno povsem ohladiti.

Ohlajen sirup sedaj precedite in prelijte v sterilizirano stekleničko, ki jo dobro zatesnite in shranite v hladilnik. V kolikor želite pripravite sirup z intenzivnejšo aromo, pustite sladkorno tekočino  stati 24 ur. Aromatičen sirup je potrebno porabiti v roku enega meseca.

Osvežila sivkina limonada

Osvežila sivkina limonada foto: Profimedia

prejšnji članek
Severina sina 'pozabila' vrniti očetu?
Svet slavnih
Severina sina 'pozabila' vrniti očetu?
naslednji članek
Zapeljiva Priyanka Chopra Jonas si želi udobja
Svet slavnih
Zapeljiva Priyanka Chopra Jonas si želi udobja