polnjeni paradižniki foto: Revija Maja
Sestavine za 4 osebe:
Priprava:
1. Šalotki olupite in drobno sesekljajte. Paradižnike operite in obrišite. Nato jim vodoravno odrežite pokrove. Z žličko izdolbite meso ploda. V ponvi segrejte dve žlici olja in na njem popražite šalotke in šunko. Ves čas mešajte in vse skupaj zlato popražite na srednji temperaturi.
2. Dodajte izdolbene dele paradižnikov, grah, baziliko, kuhane testenine in smetano. Vse skupaj naj nekaj časa lahno vre, nato pa dodajte obe vrsti sira. Nekaj sira prihranite za konec. Mešanico začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in postavite vstran.
3. Pečico segrejte na 180 stopinj. Lahno namastite model. Paradižnike nadevajte z mešanico in jih postavite v model. Potresite s sirom in jih nakapajte s preostalim olivnim oljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.