bučna marmelada.jpg foto: Dreamstime
Kaj potrebujemo?
Sestavine za 10 kozarcev s prostornino 250 ml:
Postopek priprave:
1. Bučo operemo in izdolbemo semena, če imamo masleno bučo, jo najprej olupimo. Bučo narežemo na majhne koščke in jih damo v lonec.
2. Prelijemo s približno litrom vode, dodamo ščepec soli, cel cimet in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo cimet in vse gladko premešamo.
3. Dodamo sladkor, limonin in pomarančni sok ter kuhamo še nekaj minut.
4. Vročo bučno marmelado damo v čiste kozarce, jih zapremo in obrnemo na glavo. Pustimo, da se ohladijo. Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.