pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Bučna marmelada

20. 9. 2022; 03.00
Avtor: Revija Liza Maja
bučna marmelada

bučna marmelada.jpg foto: Dreamstime

Ste že kdaj pripravljali in vsaj poskusili marmelado iz maslene buče? Kakšna se vam zdi? Če vas mika, imamo za vas krasen recept ...

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 10 kozarcev s prostornino 250 ml:   

  • 1200 g prečiščene buče (hokaido ali maslena buča)   
  • ščepec soli   
  • 400 g sladkorja   
  • sok 1 limone   
  • sok 1 manjše pomaranče   
  • približno 5 večjih kosov celega cimeta 

    Bučna marmelada.jpg foto: profimedia

Postopek priprave:

  1. Bučo operemo in izdolbemo semena, če imamo masleno bučo, jo najprej olupimo. Bučo narežemo na majhne koščke in jih damo v lonec.

2. Prelijemo s približno litrom vode, dodamo ščepec soli, cel cimet in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo cimet in vse gladko premešamo.

3. Dodamo sladkor, limonin in pomarančni sok ter kuhamo še nekaj minut.

4. Vročo  bučno  marmelado  damo  v  čiste  kozarce,  jih  zapremo  in  obrnemo na glavo. Pustimo, da se ohladijo. Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru.

prejšnji članek
Kako prepoznati pataloškega lažnivca?
Zdravje
Kako prepoznati pataloškega lažnivca?
naslednji članek
S čim čistite tla svojega doma?
Življenjski slog
S čim čistite tla svojega doma?