sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Brez glutena: Recept za pito s slivami in marcipanom

10. 11. 2023; 01.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
IMG-9eecaf9602ff13f4c016a9a503624fed-V

pita brez glutena foto: Cojzla

Ste za sladico, ki bo prijala ob skodelici slastnega sadnega čaja?

Kaj potrebujemo?

  • 190 g brezglutenske riževe moke
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 60 g sladkorja
  • 75 g masla
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici navadnega jogurta
  • 10 dag marcipana

Postopek po korakih:

1. Sladkor in rumenjak penasto umešamo, dodamo maslo, ki smo ga temperirali na sobno temperaturo, in zmešamo. V maso vmešamo še jogurt ter na koncu riževo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Maso pregnetemo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.

2. Posebej razkoščičimo slive in jih narežemo na večje koščke. Narezane slive na hitro prepražimo, odstavimo in dodamo marcipan. Na hitro premešamo in pustimo, da se slive rahlo ohladijo.

3. Pekač obložimo s testom, nadevamo s slivami in postavimo v pečico. Pečemo približno 40 minut na 190 stopinjah.

Namig: Če vam ostane testo za pito, ga preprosto oblikujte v piškotke in jih pecite v pečici približno 20 minut.

prejšnji članek
Zamašen filter pogost krivec za nevšečnosti
Življenjski slog
Zamašen filter pogost krivec za nevšečnosti
naslednji članek
Slovenski pevec izpovedal ljubezen
Svet slavnih
Slovenski pevec izpovedal ljubezen