pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kako ga uporabiti v kulinariki?

1. 4. 2016; 05.00
Avtor: Maja
slika-_original-1333084536-718865
Ste se kdaj vprašali, na kakšne načine vse lahko uporabljate čemaž v kulinariki?

Pri čemažu so uporabni listi, pa tudi podolgovata čebulica, ki se skriva globoko v zemlji. Užitni so tako cvetni popki kot cvetovi. Uporaben je v vseh jedeh, kjer sicer uporabljamo česen in čebulo. Mlade plodove s stebli vred sesekljamo in z njimi posipamo jedi tam in tako, kot sicer uporabljamo peteršilj.

Od zgodnje pomladi pa vse do konca maja nabiramo liste za presne solate. Za poznejše uživanje si ga lahko pripravimo v oljčnem olju s himalajsko soljo. Recept vas čaka TUKAJ.
S sušenjem in zamrzovanjem čemaž izgubi večino zdravilnih lastnosti. Tudi toplotno obdelava mu škodi, a nam vseeno tekne v juhah, prikuhah, cmokih, nadevih, testeninah, štrukljih, mesnih ruladah.

prejšnji članek
To delajo aktivne nosečnice ...
Zdravje
To delajo aktivne nosečnice ...
naslednji članek
Ali veste, kaj je medvedji česen?
Kulinarika
Ali veste, kaj je medvedji česen?