Nakup svežega mesa naj bo vedno skrbno premišljen. Če veste, da ga ne boste imeli časa skuhati, ga raje ne kupujte, saj meso ne zdrži dolgo v hladilniku. S stanjem se meso hitro pokvari, tudi v hladilniku tvegate nevarnost za različne bolezni.
Da se izognete tem neprijetnostim z različnimi virusi in bakterijami, meso pripravite pravočasno.
Za vas smo naredili kratek seznam, kako dolgo zdrži meso po tem, ko ga kupite.
Kupljeno svežo perutnino porabite v 1 do 2 dneh. Govedino, jagnjetino in teletino pripravite v najkasneje 3 do 5 dneh. Konzervirane mesne izdelke porabite v 3 do 4 dneh, kasneje razne konzerve in paštete raje zavrzite, saj odprte hitro oksidirajo, hrana pa se s tem kvari. Vakuumirano slanino pojejte v najkasneje 7 dneh po odprtju, jajca pa imajo daljši rok trajanja. V hladilniku zdržijo od 3 do 5 tednov. Ribe so še posebej delikatne, svežo pripravite najkasneje naslednji dan po nakupu ali pa očiščeno raje zamrznite.
Tudi ostalo meso raje čim prej zamrznite, če niste prepričani, da vam ga bo uspelo pripraviti pravočasno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.