evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

To so razlogi, zakaj izbrati sveže in lokalne pridelke

28. 5. 2019; 09.07
Avtor: Oglasno sporočilo
PR1
Lokalno pridelani sadovi nam nudijo številne prednosti. Pridelki, ki dozorijo na rastlini, iz zemlje načrpajo veliko hranil ter so značilno sveži in polnega okusa.

Da lahko omenjene prednosti tudi izkoristimo, morajo pridelki iz bližnje njive, polja ali sadovnjaka čim prej prispeti do naših miz. To nam zagotavlja HOFER Tržnica, ki združuje vse najboljše, kar ponuja narava. Sezonski pridelki so od preverjenih slovenskih pridelovalcev do trgovin HOFER namreč dostavljeni v manj kot 24 urah. Vsi pridelki presegajo stroge standarde kakovosti in so 100-odstotno preverjenega lokalnega porekla. Svežina narekuje ponudbo izdelkov, ki je široka, vendar prilagojena naravi in tako odvisna od sezone. Vsak dan sveži pridelki, naravnost iz narave, na voljo na HOFER Tržnici.

Nasvet za piknik
Sveže sadje in zelenjava sta zvesta spremljevalca vsakega piknika. Za navdušenje svojih prijateljev in družine boste poskrbeli s spodnjim osvežilnim napitkom.

Vitaminski smoothie z baziliko
Bazilika jedem doda svežino, zato je smoothie primeren za popoln začetek ali zaključek domačega piknika.

Potrebujete:
- 1 zrelo zeleno jabolko
- 1 srednje veliko bučko
- 2 dcl bio rastlinskega napitka
- pest sveže bazilike
- pest chia semen
- cimet
- med po okusu

Jabolko in bučko olupite in nasekljate na srednje velike koščke. Stresite jih v mešalnik in prilijte rastlinski napitek. Dodajte še baziliko, cimet in chia semena ter dobro zmešajte. Smoothie okrasite z listom bazilike in po okusu sladkajte z medom.

Vitaminski smoothie z baziliko

Triki in nasveti za ohranjanje svežine
Svežina se ne konča ob nakupu. Za daljšo obstojnost pridelkov je potrebno tudi pravilno shranjevanje. Priporočljivo je, da najbolj zrele pridelke zaužijemo čim prej, ostale pa ustrezno shranimo. Tu je nekaj manjših trikov, s katerimi bodo ti ostali sveži dlje časa.

1. Sadje oddaja brezbarvni zorilni plin etilen, ki pospešuje proces zorenja pri pridelkih v bližini. Veliko ga oddajajo jabolka, breskve, jagodičevje in paradižnik. Enostavno pravilo, ki nam pri tem pomaga, je, da jih hranimo ločeno od ostalega sadja in zelenjave.

2. Primerno shranjevanje je pri ohranjanju svežine še kako pomembno. Zelenjavo postavimo v primeren predal v spodnjem delu hladilnika in poskrbimo, da je ne shranjujemo v plastičnih vrečkah, saj se na njih nabere kondenz, zaradi vode pa hitreje pride do gnitja. Raje se poslužujmo steklenih posod za večnamensko uporabo.

3. Hrano za piknike shranimo v hladilne torbe, ki jih v vozilu ne postavljamo na mesto, kjer je temperatura najvišja, kot je prtljažnik. Na lokaciji piknika prav tako poskrbimo, da hladilna skrinja ni neposredno izpostavljena soncu.

HOFER Tržnica

prejšnji članek
Te ganljive besede je Maja namenila Mihu
Resničnostni šovi
Te ganljive besede je Maja namenila Mihu
naslednji članek
Prenova doma v hlevu razdelila gledalce
Svet slavnih
Prenova doma v hlevu razdelila gledalce
#nasazenazenska
nasazenazenska