sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Gratinirane breskve z robidami

18. 7. 2019; 02.00
Avtor: A.K.
Gratinirane breskve z robidami

Gratinirane breskve z robidami foto: profimedia

Čudovita in okusna sladica, ki se prileže poleti.

Čudovita in preprosta sladica, v kateri se prepletejo okusi breskev, robid, sladoleda in muscovada. Uporabimo velike, zrele breskve, ki imajo dovolj prostora za nadev. 

Sestavine:

4 velike breskve

1 jedilna žlica limoninega soka

120 ml globoko zamrznjenega vanilijevega sladoleda

115 g robid

3 jedilne žlice svetlega rjavega sladkorja (muscovado)

Priprava:

Segrejemo žar. Breskve razpolovimo in odstranimo pečke. Odrežemo delčke zaobljenih strani breskev, tako da se ne zibajo, ampak trdno stojijo na površini. 

Obrezane površine premažemo z limoninem sokom in preložimo breskve v plitvo ognjevarno posodo. Pečemo 2 minuti. Odstavimo, vendar pustimo žar vključen.

S kavno žličko napolnimo breskove polovice s sladoledom, zlasti na sredini. Dodamo robide, ki jih nežno potisnemo v sladoled. 

Nadevane breskve potresemo s sladkorjem muscovado in jih postavimo nazaj pod vroč žar za 1-2 minuti, da se sladkor stopi, sladoled pa se šele začenja topiti. Postrežemo takoj!

prejšnji članek
Zakaj med kihanjem zapremo oči?
Zdravje
Zakaj med kihanjem zapremo oči?
naslednji članek
Đuro pod nivojem
Svet slavnih
Đuro pod nivojem