stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zakaj prav sendvič?

24. 1. 2022; 10.30
Avtor: Oglasno sporočilo
meggle
Sendvič. Ta nenavadna beseda je že zdavnaj našla svoje mesto v slovenskem slovarju, tako kot na naših mizah. Toda zakaj »sendvič«?

Zgodovina sendviča, kot ga poznamo danes, sega v 18. stoletje, ko je John Montagu, grof Sandwicha (Sandwich je mesto v angleški grofiji Kend, od koder prihaja družina Montagu), prosil, naj mu postrežejo meso med dvema kosoma kruha. Tako je lahko hkrati jedel in igral karte, način strežbe pa se je hitro razširil med preostalo angleško aristokracijo.

Na samem začetku je bil sendvič zelo osnoven: kos mesa ali šunke med dvema kosoma kruha. Sčasoma pa je postajal vse bolj dodelan in razkošen in skoraj vsaka narodna kuhinja mu je dodala nekaj svojega ter tako izoblikovala svojo različico z najljubšim kruhom, maslom ali namazom in lokalnimi sestavinami.

Nekaj zanimivih vrst sendvičev

Če je na hitro narejen, pravzaprav ni nujno, da je brez domišljije ali brez okusa! Sendvič, ki ga pripravite z malo domišljije ali dobro kombinacijo sestavin, lahko postane odličen zajtrk, hiter popoldanski prigrizek ali pa priročen prigrizek za nenapovedane goste.

Izbor popolne vrste kruha, odličnega MEGGLE Alpinesse namaza in nekaterih drugih dodatkov se boste lahko poigrali z okusi in naredili prave majhne mojstrovine.In kot bi mignili, saj je MEGGLE Alpinesse mazljiv naravnost iz hladilnika, zato vam ni treba čakati, da pripravite svoj sendvič.

Odprti sendviči

Ena izmed vrst sendvičev je t.i. odprt sendvič, pripravljen na samo eni rezini kruha ali toasta, brez zapiranja. Na mizi izgledajo zelo lepo, pripravimo pa jih lahko v neštetih kombinacijah in jih lahko jeste z rokami, pa tudi z vilicami in nožem. Verjetno najbolj znana vrsta tovrstnega sendviča je danska gastronomska poslastica smørrebrød, kar se dobesedno prevede v maslo (smør) in kruh (brød).

Croissant sendviči

Sendvič polnega okusa je idealen za vse, ki cenijo polnjenje sendviča bolj kot njegov krušni del. Rogljiček prerežite na pol in spodnjo polovico namažite z MEGGLE Alpinesse namazom po želji (Slani ali Klasični) ter nato zmešajte s preostalimi sestavinami! Od svežih kumar, rukole, avokada, vseh vrst salam ali jajc na oko za dodatno hranljivost – ne morete zgrešiti.

Topli sendviči

Idealni za zimo, topli sendviči se priležejo kadarkoli. Za bogat okus sta dovolj dva kosa toasta, slasten MEGGLE Alpinesse, šunka in sir. In ne, ne potrebujete opekača kruha, lahko jih popečete ali spečete na najbolj navadni žar ponvi ali v pečici ali celo v mikrovalovni pečici. Kombinacij je nešteto, po vašem okusu, vendar ne pozabite na eno stvar; če dodajate zelenjavo kot sta solata ali paradižnik, jo dodajte po segrevanju sendviča, sicer se bo posušila ali izsušila sok.

Pustite domišljiji prosto pot, kombinirajte in uživajte. Ne glede na to, katera kombinacija je »vaša« - MEGGLE Alpinesse namaz je sestavina, s katero zagotovo ne boste zgrešili! Kremast in polnega okusa se odlično ujema z vsemi izbranimi sestavinami. Vi se morate samo odločiti: za slanega, MEGGLE Alpinesse Slani, ali klasičnega, MEGGLE Alpinesse Classic.

Če vas zanimajo tudi malo bolj zapleteni recepti, radi kuhate in preizkušate nove okuse, postanite Gourmeggles pomočjo odličnih receptov na naši spletni strani http://www.meggle.hr/sl/gourmeggle/

Dober tek vam želi MEGGLE!

prejšnji članek
Challe Salle se je poslovil od znanega nasmeška
Svet slavnih
Challe Salle se je poslovil od znanega nasmeška
naslednji članek
Hčerka Janija Pavca skočila v pevske vode
Svet slavnih
Hčerka Janija Pavca skočila v pevske vode
#nasazenazenska
nasazenazenska