zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Žetev koruze v Panviti: Skupno naj bi pridelali okoli 13 tisoč ton pridelka

27. 9. 2023; 01.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Žetev koruze_Panvita

V Skupini Panvita, največji verigi podjetij v slovenski živilsko-predelovalni industriji, so v mesecu septembru pričeli z žetvijo koruze. Pridelujejo jo na nekaj več kot 1 200 hektarjih, letino pa ocenjujejo kot solidno, skupno naj bi pridelali okoli 13 tisoč ton pridelka. »Pogoji pridelave koruze so bili v letošnjem letu zelo pestri. Od obilice dežja, viharja, do suše, poplav in tudi večkratne toče na različnih lokacijah,« izpostavlja Branko Virag, direktor družbe Panvita Kmetijstvo. Ocene kažejo, da bo pridelek koruze od 8 do 15 ton po hektarju, še dodaja.

Skupina Panvita koruzo nameni tako predelavi v živalsko krmo, kot slovenskim mlinom za nadaljnjo predelavo. Panvita je tudi eden največjih odkupovalcev koruze – od lokalnih kmetov je namreč odkupijo okoli 15 tisoč ton pridelka letno.

Kot vodilni slovenski proizvajalec varne in kakovostne hrane se pri Panviti zavzemajo za zviševanje stopnje samooskrbe na vseh ravneh delovanja, prav zato tudi zagotavljajo, da bo vsa koruza – pridelana na njihovih njivah kot odkupljena – ostala v Sloveniji.

»Žetev koruze bo potekala vse do konca meseca oktobra. Ob tem pozivam vse pridelovalce koruze, da naj čimprej pričnejo z žetvijo saj se že opažajo prvi znaki razvoja različnih bolezni zaradi preobilnih padavin,« poudarja Virag.

Panvita še naprej ostaja zavezana k zagotavljanju samooskrbe in ohranja svoj vodilni položaj v živilsko-predelovalni industriji v Sloveniji. S tem slovenskim potrošnikom omogoča nakup in uživanje kakovostno pridelanih, svežih izdelkov, s čim krajšo potjo iz polic do domačih krožnikov.

prejšnji članek
Kaj storiti, ko rastline na vrtu napade pepelasta plesen?
Življenjski slog
Kaj storiti, ko rastline na vrtu napade pepelasta plesen?
naslednji članek
Recept: Pregrešni keto rjavčki
Kulinarika
Recept: Pregrešni keto rjavčki