stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Kje je naša Vesna? Minilo je 64 let, a ostaja spodobna …

18. 4. 2017; 09.00
Avtor: V. M.
vesna

Metka Gabrijelčič Šušteršič tedaj ni štela več kot 20 let. foto: BFS Baza slovenski filmov

Ravno v prvih pomladnih dneh je zaprašene filmske trakove kultnega filma Vesna predramila melodija prihajajočega muzikala, ki bo črno bele slike oživel v sodobnejši različici.

Ste se ob tem vprašali, kje je ljubka in glamurozna Vesna, ki je leta 1953 s svojo čutno igro zaznamovala prizore enega najbolj gledanih slovenskih filmov? Metka Gabrijelčič Šušteršič tedaj ni štela več kot 20 let. V vlogo izpod peresa Frančiška Čapa je zdrsnila z milino laboda in na filmski gladini pustila pečat, katerega sledi niso zabrisali več kot pol stoletni kazalci.



Temnolasa Jana, ki so ji hudomušni fantje nadeli ime Vesna, se tako še danes sonči v soju brnečih žarometov. A ne Metka. O, ne, Metka se je poslovila na vrhuncu svoje slave in za seboj tesno zaprla vrata. Zvezdniški blišč je kljub mladosti ni zanimal, njene misli, želje in pričakovanja so lebdeli v drugem svetu, kjer ni prostora za radovedno oko kamere. Svoje mladostniške ambicije je usmerila v študij gradbeništva in geodezije, nato sledila zastavljenim ciljem, ki so prepletali delo, dom in družino. Za seboj je skrbno pometla sledi, nemara nekoliko zgrožena nad zanimanjem, ki ga je navkljub minulim letom zbujal njen mladostniški lik.

Si bo ogledala muzikal Vesna?
27. februarja je gospa Metka obeležila svoj 83. rojstni dan. Dober mesec pred najavo muzikala Vesna, ki bo obudil spomine na črno belo kuliso. Pa nas je zanimalo, ali si bo zgodbo v sodobni preobleki ogledala tudi največja zvezda, Metka Gabrijelčič.

''Bili bi zelo veseli, če bi jo lahko kakorkoli vključili, saj je prav ona del velike zgodbe, vendar pa mislim, da je treba spoštovati njene želje. Že davno tega je namreč povedala, da ne želi biti več del medijskega sveta,'' je za njena.si povedal producent muzikala Vesna, Gorazd Slak.

Sodobna Vesna ostaja spodobno dekle
V čevlje Metke Gabrijelčič bo z veliko mero spoštovanja stopila skromna in nadvse simpatična pevka Flora Ema Lotrič. ''To, da sem dobila vlogo Vesne, je zame velika čast, hkrati pa tudi velik izziv, glede na to kakšen vtis je Metka Gabrijelčič takrat pustila na filmskem platnu,'' nam je zaupala Flora, ki so se ji s prejetjem vloge v muzikalu uresničile velike otroške sanje.

Bivši mož Saše Einsiedler ganil vso Slovenijo. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Tedenski numeroskop: Zaupajte v življenje!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Zaupajte v življenje!
naslednji članek
Kljub ločitvi so skupaj srečni
Svet slavnih
Kljub ločitvi so skupaj srečni