stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Film z Mio Skrbinac do pomembne nagrade občinstva

3. 2. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
mia skrbinac 2 m24

Mia Skrbinac foto: M24

Slovenski kratki film z naslovom Sestre je na francoskem festivalu prejel nagrado občinstva.

V tekmovalni program evropskih kratkih filmov se je uvrstilo 10 filmov, med njimi tudi kratki igrani film Sestre režiserke Katarine Rešek – Kukle, ki je na festivalu prejel nagrado občinstva.  V Sestrah v glavnih vlogah nastopajo igralka Mia Skrbinac, Sarah Al Saleh in Mina Milovanović. Slednji sta se s filmom srečali prvič.

Film je nastal v produkciji A Atalante in koprodukciji z Nuframe, Zvokarna in Supermarket, podprt je bil s sredstvi Slovenskega filmskega centra in Viba filma. Producentka filma je Barbara Daljavec.

Sestre (Mina Milovanović, Mia Skrbinac in Sarah Al Saleh) foto: Ksaver Šinkar

Sestre iz naslova – Sina, Mihrije in Jasna – so pravzaprav tri najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih. Dekleta fantovskega videza, vedno oblečena v ohlapne sive trenirke, z lasmi, spetimi v nizek čop, zatlačen v pulover, trenirajo borilne veščine in se držijo bolj zase. Zaradi svojega življenjskega sloga pridejo pogosto v konflikt z lokalnimi fanti. V enem izmed pretepov jih pred popolnim porazom in ponižanjem reši krhko dekle, ki to v bistvu šele postaja.

To je že osma nagrada za Sestre. Film je zmagal na festivalu v Clermont Ferrandu, najpomembnejšem festivalu kratkega filma, na 24. Festivalu slovenskega filma v Portorožu je prejel vesno za kratki film, med drugim je prejel tudi glavno nagrado na švicarskem festivalu Castellinaria.

prejšnji članek
Pravilno uživanje soka aronije
Zdravje
Pravilno uživanje soka aronije
naslednji članek
Slovenska igralka in voditeljica bi osnovno šolo najraje pozabila
Svet slavnih
Slovenska igralka in voditeljica bi osnovno šolo najraje pozabila