nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Super knjige za naše sončke

21. 3. 2016; 10.45
Avtor: Š. K.
children-reading-with-parents-7813
Katere so tiste knjige, ki jih bodo vzljubili? Mi vam jih predlagamo le nekaj.

ZLATA PTICA
Založba Mladinska knjiga
Zbirko več kot šestdesetih zgodb in pesmi svetovnih in slovenskih avtorjev, ki jih je brez izjeme v svojem značilnem stilu ilustrirala Ančka Gošnik Godec, vam toplo priporočamo, saj je v njej prostor našlo dvajset slovenskih ljudskih pravljic, šestintrideset pravljic, zgodb in pesmic slovenskih avtorjev ter deset pravljic iz bogate svetovne pravljičarske dediščine. Za čudovito otroštvo ...


Anja Štefan
ZA DEVETIMI GORAMI
Založba Mladinska knjiga
Triinpetdeset slovenskih ljudskih pripovedi iz različnih slovenskih pokrajin, od katerih nekatere štejejo 150 let, več kot tretjina pa jih je prvič objavljena. Pripovedi so namenjene različnim starostnim skupinam, očarale in navdušile pa bodo z domiselnostjo, prepoznavnim žlahtnim humorjem in sočnostjo. Štefanova nadaljuje tradicijo raziskovanja, zbiranja in urejanja pravljičarske zakladnice in dediščine, ki nam jo je skozi desetletja predstavljala Kristina Brenkova.

NAJLEPŠE PRAVLJICE
Založba Mladinska knjiga
Ob stoletnici prve ilustrirane zbirke pravljic pri nas je izšla tudi čudovita zbirka štiridesetih pravljic domačih in tujih avtorjev, ki jih je z ilustracijami popestrilo enaindvajset (pri)znanih slovenskih ilustratorjev. Knjiga, ki jo boste z vašimi najmlajšimi z veseljem brali in z občudovanjem listali ter gledali.

Laurance Jammes in Marc Clemens
PISANA DRUŠČINA IGRA S ŠTEVILI IN IGRA Z BARVAMI
Tehniška založba Slovenije
Če ima tudi vaš mali sonček najrajši na svetu živalice, bosta ti knjigici kot nalašč zanj. Ne le da bo na njunih straneh spoznal simpatičnega kužka Alfreda, žirafo Tino, kravico Mumu, medvedka Miho, papagaja Rokija in pujsiko Olgo, ampak bo užival v spremljanju njihovih dogodivščin z vlakom, navdušilo pa ga bo tudi odkrivanje različnih tekstur blaga, iz katerega so izdelani junaki knjigice. Spoznavanje barv in številk bo tako še bolj zabavno, nad knjigama pa bodo (preverjeno!) navdušeni tudi najmlajši, ki se na barve in številke še čisto nič ne spoznajo.

prejšnji članek
Uživajte v čipsu brez slabe vesti
Zdravje
Uživajte v čipsu brez slabe vesti
naslednji članek
Gimnastični center Ljubljana, Fitnes Vič
Moda&Lepota
Gimnastični center Ljubljana, Fitnes Vič
Izbrano za vas