nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

»Otroci in mož so za žensko le prepreka«

28. 7. 2016; 09.36
Avtor: C. R.
Marina Abramović
»Zakaj moški prevzemajo najpomembnejše položaje? Enostavno je. Ljubezen, družina, otroci – ženska ne želi žrtvovati vsega tega,« je v svojem slogu z izjavo šokirala Marina Abramović.

Ena najbolj prepoznavnih srbskih konceptualnih umetnic današnjega časa Marina Abramović, ki je večkrat nastopila tudi pri nas, je za nemški časnik Spiegel izjavila, da je svobodna, ker nima ne moža in ne otrok. Ti namreč po njenem mnenju umetnicam predstavljajo le prepreko na poti.

»Razlika med gledališčem in performansom je v tem, da je kri v gledališču kečap, v performansu pa je prava,« je izjavila umetnica in dodala, da jo sicer najbolj izčrpa fizična prisotnost, ki je neizogibna za njeno umetniško delo. 

Otroci in mož, ne hvala

»Trikrat sem splavila, saj sem prepričana, da bi bilo nasprotno propad za moje umetniško delo,« je še dejala v intervjuju. Približuje se njen 70. rojstni dan, umetnica, ki se je leta 2009 ločila od svojega drugega moža, umetnika Paola Canevarija, in ki jo je tožil bivši ljubimec in nemški umetnik Ulay zaradi avtorskih pravic v delih, ki sta jih izvajala skupaj, pa pravi, da nima več živcev za takšna sr**ja. 

»Po mojem mišljenju so otroci razlog, da ženske in moški niso uspešni v umetnosti. Veliko je žensk, ki imajo talent. Zakaj moški prevzemajo najpomembnejše položaje? Enostavno je. Ljubezen, družina, otroci – ženska ne želi žrtvovati vsega tega,« je v svojem slogu šokirala Marina.

prejšnji članek
Znana igralka se ne more sprijazniti s staranjem
Svet slavnih
Znana igralka se ne more sprijazniti s staranjem
naslednji članek
S to dieto v 5 dneh do minus 5kg!
Zdravje
S to dieto v 5 dneh do minus 5kg!