Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najboljša pričeska za vaš obraz

5. 4. 2016; 01.15
Avtor: Alenka Birk/revija Fatalna
Najboljša pričeska za vaš obraz

Emma Stone

Ne glede na to, ali je okrogel, kvadraten, ovalen, srčast ali dolg, obstajajo izjemne pričeske za vsako glavo in tiste, ki niso tako laskave. No, razen srečnic z ovalno obliko glave – tem pristaja prav vse.

OKROGLA OBLIKA

Okrogli obraz je skoraj toliko dolg kot širok. S polnimi lici deluje otroško. Prednost je definirana brada. Treba je zakriti okroglost, nikar je ne dodatno poudariti. Skrivnost odlične pričeske je v ustvarjanju iluzije dolžine namesto okroglosti, saj je treba zmanjšati širino lic.

TOP Dolgi lasje so čudoviti, ker podaljšajo obraz. Dolžina naj pade vsaj nekaj centimetrov pod brado.

Adele

DA Stranske prečke. Lasje naj imajo ob straneh manj volumna, raje naj bodo polnejši na vrhu glave. Slog pričesk iz šestdesetih let z nazaj počesanimi polnimi lasmi laska okroglim obrazom. Pri striženju po plasteh dodajo krajše plasti obrazu dolžino. Mehka stopničasta pričeska naredi obraz ožji, enako učinkujejo mehki valovi. Nosite visoke čope in spete pričeske z mehko padajočimi prameni okoli lasišča in ob straneh.

Ginnifer Goodwin

NE Izogibajte se sredinskih preč, zaobljenih pažev in geometrijskih slogov, ki še poudarijo okroglost in obrazu dajo pridih polne lune. Raven dolg frufru tudi ni primeren. Bodite previdni pri polnih kodrih, še posebno pri kratkih in srednje kratkih laseh, ker poudarjajo okroglost.

OVALNA OBLIKA

Ta oblika je utelešenje popolnosti. Ovalne oblike obraza imajo enakomerna razmerja – čelo in brada sta skoraj popolnoma enake širine. Za to obliko je značilno, da je v predelu ličnic nekoliko širša od čela in čeljusti. Odlične ličnice so del paketa.

Sienna Miller

TOP Je treba izgubljati besede, če jim vse pristaja?

Charlize Theron

DA Ni presenetljivo, da so zvezdnice s to obliko obraza najbolj drzne v smislu dramatičnih pričesk. S popolnim razmerjem in ubijalskimi ličnicami nimajo pomanjkljivosti, ki bi jih bilo treba prikriti, zato si upajo nadeti radikalne podobe. Številne zvezdnice so si odstrigle dolge lase, ker jim pač vse pristaja. Kratke in ostre, dolge in razkošne, različni paži, stopničaste pričeske, skodrane, zavihane, fige s frufruji ali brez njih, vse je primerno.

Megan Fox

NE Izogibajte se dolgočasnih, 'varnih' pričesk.

SRČASTA OBLIKA

Podobna je ovalni, le da je zgornja polovica obraza širša in se zožuje pod ličnice do majhne, definirane koničaste brade. Srčasta oblika obraza je v obliki narobe obrnjenega trikotnika. Ponaša se s širokimi ličnicami in se zoži v predelu čeljusti. Treba je ustvariti iluzijo ožjega in daljšega zgornjega dela obraza ter širšo in bolj polno brado.

Taylor Swift

TOP Pričeske, ki segajo do brade.

Julianne Hough

DA Ustvarite ravnovesje med zgornjim in spodnjim delom s kodri in valovi, ki se začnejo v višini ličnic. Pričeske, ki so bolj polne na konicah las in usmerjene stran od obraza, bodo razširile videz brade in čeljusti ter uravnovesile razmerja. Frufru je sprejemljiv, naj bo kratek in neenakomeren ali daljši in resast, namesto močne neprekinjene ravne črte sprednjih las.

NE Izogibajte se mehkega paža do čeljusti, ki objame brado in usmeri pozornost na ožji del spodnjega dela obraza.

KVADRATNA OBLIKA

Za kvadraten obraz je značilno zelo široko čelo in oglate poteze čeljusti, pri čemer sta čelo in čeljust približno enake širine. Prevladujoča elementa delujeta nekoliko moško. Obraz ima močno strukturo kosti z odličnim pozitivnim vidikom – nima podbradka.

Keira Knightley

TOP Stopničasta paževska pričeska, ki sega do brade, bo uravnala oglato obliko obraza in ustvarila iluzijo popolnega ovalnega obraza.

Olivia Wilde

DA Treba je zožiti široko čeljust z daljšimi stopničastimi pričeskami ali s pričesko s sloji do brade. Pričeske naj bodo s sredinsko prečo ali s prečo, rahlo zamaknjeno na stran. Frufru osredotoča pozornost na oči in ličnice – odločite se za daljšega razmršenega ali tankega na stran. Teksturirane konice paža, ki padejo na obraz, in sproščeni valovi učinkovito prikrijejo najširše točke obraza.

Lea Michele

IZOGNITE SE Kratkih pričesk, ki se končajo na najširšem delu obraza in poudarjajo ostro čeljustno linijo in močno brado.

PODOLGOVATA OBLIKA

Ta oblika obraza je daljša kot širša. Čelo in čeljusti so približno enake širine, glavno obliko pa definirajo dolge in ravne linije ličnic. Obraz ima lahko zelo ozko brado in zelo visoko čelo. Tipični elementi tako vključujejo visoko čelo, ozko strukturo kosti in dolgo definirano brado.

Sarah Jessica Parker

TOP Kodrasta pričeska, ker kodri dodajo volumen in s tem optično razširijo obraz.

Liv Taylor

DA Skrajšajte obraz s kodrastim pažem ali večplastno srednje dolgo do dolgo pričesko, pri kateri se sloji začnejo pri višini oči in ličnic, za optično ustvarjanje širine. Tudi stranska prečka ustvarja iluzijo širine. Resice, kodri in frufru, vse na čelu deluje lepo.

Alexa Chung

NE Izogibajte se ravnim pričeskam ene dolžine, ker še okrepijo videz dolgega obraza. Pazite pri visoko na glavi postavljenih figah, te dodajo kakšen centimeter v dolžino, centimeter, ki bi ga v resnici radi odšteli. Namesto tega figo postavite zadaj na temenu. Nosljive so tudi francoske kite.

prejšnji članek
Ali ste tudi vi v skrbeh zaradi klopov?
Zdravje
Ali ste tudi vi v skrbeh zaradi klopov?
naslednji članek
Značilnosti ljudi, ki so rojeni aprila
Zdravje
Značilnosti ljudi, ki so rojeni aprila