Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako izbrati kavbojke?

11. 6. 2016; 06.30
Avtor: C. R.
kavbojke, all stars, ženska,
Nasveti, ki vam bodo olajšali nakup hlač iz džinsa.

Ste se pri nakupu odločili za pravi model hlač iz džinsa? Oblikovalka slovitih hlač Donna Ida Thornton ima za vas nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali nakup. Pri njih je upoštevala štiri tipe ženskega telesa – obliko hruške, jabolka, banane ter t. i. »boyish« obliko. 

»Boyish« oblika telesa

Če imate športno postavo kot na primer Care Delevingne ali Cameron Diaz, lahko oblečete takorekoč vsak model kavbojk, pravi oblikovalka ter dodaja, da tem tipom žensk izjemno pristajajo modeli z raznimi detajli, kot so na primer zaponke ali žepi.

Oblika hruške 

Ženskam s širšimi boki (na primer Kim Kardashian) pristajajo modeli z visokim pasom. Odličen izbor zanje bodo "skinny" hlače, vendar morajo imeti visok pas, saj z njim optično podaljšate noge ter zožate boke.

Oblika jabolka 

Ženskam, katerih postava spominja na obliko jabolka (na primer pevka Jennifer Hudson), pristajajo temnejši modeli z elastanom ter z ravno krojenimi hlačnicami. Če ste med njimi, nikar ne kupujte kratkih modelov, medtem ko vam bo model s hlačnicami, oblikovanimi na trapez, ki se spet vrača v modo, podaljšal postavo.

Oblika banane 

Dame z izrazito dolgimi nogami, kot je na primer model Karlie Kloss, težko najdejo model hlač iz džinsa, ki bi se prilegal bokom ter hkrati tudi tankim nogam. Če sodite mednje, lahko nosite modele, ki imajo nizek pas. Poleg tega si lahko privoščite nekoliko krajši model, ki vizualno skrajša postavo. Prilegale se vam bodo tudi hlače, ki sežejo nad gležnje.

Model, ki pristaja vsem 

Raven kroj hlač bo pristajal vsem ženskam, ne glede na višino in obliko telesa. To je edini model, s katerim nobena ne more zgrešiti. Vedite še, da novih hlač ne smete obleči z lahkoto. V nasprotnem primeru kupite raje številko manjše, a pri tem upoštevajte, da mora biti obseg pasu tako širok, da lahko vanj stlačite dva svoja prsta.

prejšnji članek
Lovor kot zdravilo?
Zdravje
Lovor kot zdravilo?
naslednji članek
Hitra dieta: V 15-ih dneh 15 kilogramov manj!
Moda&Lepota
Hitra dieta: V 15-ih dneh 15 kilogramov manj!