kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Intimno britje: Trik, ki prepreči razdraženo kožo

28. 8. 2023; 03.00
Avtor: V. M.
ženska, britje

S preprostimi triki lahko preprečite vnetje kože po britju. foto: Profimedia

Eden izmed najpogostejših načinov urejanja intimnega predela je odstranjevanje sramnih dlak z britjem. Se pri tem pogosto soočate z razdraženo kožo in drobnimi mozoljčki?

Kako nadležen je pojav drobnih mozoljčkov ter vnete in razdražene kože, kajne? Grozna srbečica se po britju še stopnjuje, zlasti, ko zdrsnete v spodnje perilo. Če slednje ni bombažno, sta lahko skelenje in neprijetna srbečica še intenzivnejša.

Kako se izogniti razdraženi koži?
Rešitev za vaše tegobe se skriva kar v shrambi domače kuhinje. Čebelji med je namreč zdravilna sestavina, ki vam bo pomagala do kože, nežne in mehke kot dojenčkova ritka.

1. Pred britjem si privoščite vročo kopel, da se koža dobro omehča in pore sprostijo.

2. Na predel, ki ga nameravate obriti, nanesite debel sloj medu. Počakajte najmanj pet minut in pustite, da zdravilni učinki medu prodrejo v kožo, jo omehčajo in naredijo voljno.

3. Očistite kožo z intimnim milom.

4. Na intimni predel nanesite pomirjujočo brivsko peno. Ne uporabljajte gela za tuširanje.

5. Z ostro britvijo potegnite v smeri rasti dlačic. Na ta način dlačic ne boste potisnili v globino kože. Slednje je namreč najpogostejši razlog za vnetje in pojav vraščenih dlak.

6. Po britju ne pozabite na obilen nanos negovalne kreme ali olja za občutljivo kožo.

7. Oblecite bombažno spodnje perilo, ki kožo ne bo dražilo.

8. Na nego kože se spomnite tudi kasneje, kremo lahko na obriti predel nanesete vsaj dvakrat na dan.

prejšnji članek
Kaj vam o zaprtju sporoča vaš jezik?
Zdravje
Kaj vam o zaprtju sporoča vaš jezik?
naslednji članek
Mega nasvet: dodajte malce belega vina!
Kulinarika
Mega nasvet: dodajte malce belega vina!