Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni trik: Takole bo puder obstojen ves dan!

22. 5. 2020; 01.00
Avtor: V. M.
'Puder mi izgine iz obraza že po nekaj urah. Dobesedno raztopi se. Kaj delam narobe?' Se o tem sprašujete tudi vi? Morda delate ključne napake, zaradi katerih podlaga ni dovolj obstojna.

Si podlago pravilno nanašate na kožo?

Bi si želeli, da bi bila podlaga za ličenje obstojna tekom celega dne? Pa veste, da slednje ni odvisno le od kvalitete pudra, temveč tudi od pravilne tehnike nanašanja? Drage dame, sledite  korakom s katerimi boste pričarale popoln videz polti in poskrbeli, da bo tako ostalo vse do večera.



-    Umijte si obraz in na očiščeno kožo nanesite vlažilno kremo, nato počakajte 5 do 10 min, da se dobro vpije v kožo. Ne hitite, posvetite se drugim opravkom, nato pa se vrnite pred ogledalo. Če boste podlago nanesli na še vlažen sloj, bo puder veliko manj obstojen, pravzaprav se bo že po kratkem času podlaga raztopila.

-    Primerna izbira pudra za vaš tip kože je ključnega pomena. Tekoče podlage, ki vsebujejo olja bodo mnogo prej zdrsnile iz vašega obraza. Slednje so odsvetovane zlasti, če imate masten tip kože, ki resnično ne potrebuje dodatnih maščob. Izberite podlago, ki bo vašo kožo ščitila in vlažila.

-    Pri nanosu pudra uporabljajte gobico. Izjemno učinkovita je zlasti silikonska gobica, ki ne vsrkava kremne teksture. Pritiski naj bodo enakomerni in nežni, da vas v zrcalu ne bo presenetila podoba maske.

Namig: Če nimate na voljo silikonske gobice, si lahko pomagate s preprostim trikom, s katerim boste dosegli enak učinek.

Izbira prave kremne podlage za vaš tip kože je ključnega pomena.


-    Po nanosu pudra fiksirajte podlago tako, da na obraz nežno položite mokre dlani. To je trik, s katerim priznani vizažisti poskrbijo, da podlaga ostane na obrazu tekom celega dne.

-    Obstojnost podlage boste še dodatno podaljšali s pudrom v prahu, zlasti, če imate masten tip kože. Utrjevanje zaključite tako, da z velikim čopičem nežno in lahkotno potegnete po obrazu. Vendar ne pretiravajte, da ne boste videti, kot bi obraz potisnili v moko. Takšen učinek je videti zlasti pri ženskah, ki imajo polt vidneje prekrito z drobnimi dlačicami.

-    Svež, sijoč in mladosten videz lahko pričarate z iluminatorji, osvetljevalci, ki vsebujejo drobne svetleče delčke. Osvetljevalec z velikim čopičem nanesite na sredino čela, lica in koren nosu.

Preberite si še, zakaj se v posteljo nikoli ne smete odpraviti naličene ...

prejšnji članek
Ste utrujeni in razdražljivi? Kdaj ste nazadnje zračili?
Zdravje
Ste utrujeni in razdražljivi? Kdaj ste nazadnje zračili?
naslednji članek
Neprepoznavna: Dvojčica Olsen še v slabšem stanju
Svet slavnih
Neprepoznavna: Dvojčica Olsen še v slabšem stanju