atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pravila, ki jih morate upoštevati pri izbiri idealnega modrčka

23. 5. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
nedrček

Obseg prsi izmerite čez najširši del. foto: Profimedia

Če želite, da vam bo nedrček odlično pristajal in ob enem služil svojemu namenu, morate pri izbiri 'gospoda pravega' slediti pomembnim pravilom.

Vse preveč dam se za nedrček odloči na podlagi njegovega videza, ki pretehta nad osnovnim pravilom. Kakopak, modrček vam seveda mora biti všeč, a je nadvse pomembno tudi, da se v njem dobro počutite. Da bi slednje uresničile, se mora nedrček ustrezno prilegati vašim prsim, biti vam mora torej prav. Napačna velikost in neustrezna oblika košaric namreč vašemu oprsju ne bo nudila ustrezne opore, poleg tega pa lahko z napačnim izborom močno pokvarite izgled oprsja in nenazadnje celotne podobe.

Izračunajte pravo velikost modrčka
Kako torej izračunati pravo velikost modrčka? ''S pomočjo šiviljskega metra izmerite podprsni obseg. Pri tem sledite višini zaponke na modrčku. Številka, ki jo boste odčitali, pomeni osnovno velikost, denimo 70, 75, 80,''  pojasnjuje modna strokovnjakinja za spodnje perilo Sonja Žužek.  Kaj pa, če smo izmerili vmesno številko, kot so recimo 73, 74, 76 ali 77? ''V tem primeru, bo prava velikost 75, številke so namreč prilagojene tako, da zavzemajo dva centimetra več ali manj.''

Veste, kako izbrati pravo velikost modrčka? foto: Profimedia

Kaj pa košarica, kako določiti njeno velikost oz. globino? Tudi tu vam bo v pomoč merilni trak. Obseg prsi izmerite čez najširši del. Tako, sedaj imate na voljo dve meri, podprsni obseg in obseg prsi, pojasnjuje Sonja in dodaja, da razlika med merama določa velikost košarice:

•    Od 12 -14: košarica A
•    Od 15- 16: košarica B
•    Od 17-18: košarica C
•    Od 19-20: košarica D

''Sedaj, ko ste izračunali idealno velikost modrčka, se lahko posvetite tudi barvi, teksturi in dizajnu. Zlasti za ženske, ki imate velike prsi, je priporočljivo, da pri pomerjanju dvignete roke visoko v zrak. Tako boste preverile ali se vam tudi ob gibanju ustrezno prilega.''

Velikost prsi se spreminja!
Morda ste pri pomerjanju novega modrčka opazili, da se vam ne prilega najbolje. Razlaga je povsem preprosta, nihanje teže napreč vpliva tudi na obseg in velikost prsi. V kolikor ste v zadnjem obdobju pridobili ali izgubili nekaj kilogramov, je zagotovo napočil čas za nove meritve.

Preberite si še, Kako pravilno prati in sušiti nedrček.

prejšnji članek
To vam sporočajo razpoke v ustnih kotičkih
Zdravje
To vam sporočajo razpoke v ustnih kotičkih
naslednji članek
Lado Bizovičar ovohava ženske spodnjice
Svet slavnih
Lado Bizovičar ovohava ženske spodnjice