Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Poletni sadeži na koži

6. 8. 2017; 06.00
Avtor: M. B.
dreamstime_xxl_43719095

foto: Dreamstime

Breskve zmehčajo, maline zdravijo opekline, lubenice navlažijo

Sočne, sladke lubenice, maline in breskve nas mamijo k nakupu, da si z njimi potešimo lakoto, se odžejamo, osvežimo in tudi polepšamo. Vse poletne sadeže namreč zlahka uporabimo v kopalnici, saj iz njih pripravimo odlične maske, luščila in druga lepotilna sredstva. Naj bo to poletje vaša koža dišeča po sadju, mehka in gladka!

BRESKVE

Za breskve je znano, da pomagajo regenerirati kožna vlakna, polt naredijo mehko in žametno, ker so polne vitamina C, pa s kože brišejo tudi pigmentne madeže in odpravljajo gube. Breskve so dober vir beljakovin, zato so odlične za celjenje kože oziroma pripomorejo k njenemu hitrejšemu okrevanju po različnih poškodbah. Takole jih lahko uporabite za lepotičenje:

Dve hitri zvijači

Vlažilna nega

Breskovo vlažilno sredstvo lahko uporabite na rokah ali kjerkoli drugje na telesu. Zmešajte dve žlici mandljevega olja, pol čajne žličke medu in dve čajni žlički breskovega soka. Nanesite na želeno mesto in dobro vtrite.

Maska za občutljivo kožo

Nežna maska učinkovito zmanjšuje vidnost počenih kapilar na obrazu in hkrati odlično navlaži kožo. V električnem mešalniku spasirajte pol zrele olupljene breskve in dve žlici jogurta. Nanesite na kožo, lezite za 20 minut, nato sperite in kožo nežno popivnajte z mehko brisačo.

MALINE

Maline so polne vitaminov C, B, magnezija, železa, kalija, antioksidantov in pomembnih maščobnih kislin. Zato redno uživanje malin zelo blagodejno vpliva na kožo in splošno počutje. Krepi imunski sistem, zmanjša alergijske reakcije in prezgodnje staranje, izboljša delovanje presnove, spodbuja hujšanje in prispeva k dobri krvni sliki. Maline celo varujejo pred nekaterimi vrstami raka, če jih nanašamo na kožo po sončenju, pa zdravijo tudi opekline. Poleg sadežev lahko za lepoto uporabite še olje malinovih semen, iz katerega pripravite odlične obloge za obraz ali ga mešate s kozmetičnimi izdelki, ki jih sicer uporabljate.

Za mehke ustnice

So vaše ustnice razpokane? Zmehčajte jih s sladkim malinovim pilingom! Zmešajte dve čajni žlički rjavega in dve žlički belega sladkorja. Dodajte nekaj kapljic vaniljeve esence in eno čajno žličko kokosovega olja. Zmešajte. Dodajte še dve zmečkani malini in še enkrat premešajte. Piling lahko vtrete v ustnice s prsti ali zobno ščetko. Preostali piling lahko shranite v hladilnik za dva tedna.

Pomirjujoča maska

Med in ovseni kosmiči so znani po svojem pomirjujočem in protivnetnem delovanju, zato jih združite z malinami za odlično kožno oblogo. Zmešajte eno pest zmečkanih malin, eno žlico zmletih ovsenih kosmičev in eno žlico medu. Nanesite masko na obraz in pustite učinkovati 15 minut. Sperite z mlačno vodo.

LUBENICA

Lubenica je zakladnica koristnih snovi, kot so kalij, vitamini C, A, B1 in B6, ki vsi prispevajo tudi k lepoti. Zato je nepogrešljiva za ohranjanje zdrave kože na vseh ravneh. Zlasti pa je znana po tem, da kožo varuje pred aknami in staranjem ter poškodbami, ki jih povzročajo UV-žarki.

Sok osveži

Ko režete lubenico, iz nje odteče veliko soka. Ujemite ga v kozarček in kasneje nanesite na obraz. Pustite učinkovati 15 minut. Zatem ga sperite najprej s toplo, nato z mrzlo vodo. To vam bo dalo svež in čist občutek.

Oži pore

Če želite zapreti razširjene pore, zmešajte lubenični sok z zdrobljenimi metinimi listi. Mešanico zamrznite v ledene kocke in z njimi potujte po koži.

Lubenična pedikura

Potrebujete približno lonček nakockane lubenice, ki jo stisnete v sok. Temu dodajte čajno žličko mletih mandljev in četrt skodelice jogurta. Temeljito premešajte in mešanico v krožnih gibih vtrite v stopala. Sperite z vodo in občudujte mehke noge. 

Ohladitev kože in zoper zabuhlost

Sok pol limone stisnite po rezini lubenice. Postavite v hladilnik za 20 minut. Zatem rezino lubenice narežite na trakove in jih razporedite po koži. Odlično za odpravljanje podočnjakov, zabuhlosti, razširjenih por in vročinske rdečice.

Čistilo za ogrce

Zmešajte po dve žlici soka lubenice, naribane kumare, paradižnikovega soka in fino mlete riževe moke. Uporabljajte za čiščenje kože. Sperite z mlačno ali mrzlo vodo.

foto: Dreamstime

prejšnji članek
Nizki glikemični indeks res deluje!
Zdravje
Nizki glikemični indeks res deluje!
naslednji članek
Vse rešitve za pretirano potenje
Zdravje
Vse rešitve za pretirano potenje