stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kava je odlično lepotilno sredstvo!

13. 8. 2017; 10.00
Avtor: R. P.
Kava je odlično lepotilno sredstvo!
Ali ste vedeli, da se s kavo lahko tudi lepotičite?

Proti celulitu, za gladko kože in sijajne lase 

Ko skodelica kave omamno zadiši, takoj postanemo dobre volje. Včasih nas pomirja, drugič poživlja, spet tretjič osvežuje. Ali ste vedeli, da se s kavo lahko tudi lepotičite? Kofein je nepogrešljiv dodatek najrazličnejšim kremam proti celulitu, iz kavnih zrn pa si lahko pripravite tudi odlično luščilno nego za kožo ali daste lasem nov sijaj. Poleg tega vam kava pomaga, da se iz zimske sivine prebudite v dehtečo pomlad! 

Kavo so prvi začeli gojiti Arabci, kot napitek pa so jo povzdignili derviši, ki so jo pili, da ne bi zaspali med nočno molitvijo. V običajnih odmerkih to poživilo človeka miselno in čustveno prebudi, izboljša njegovo razpoloženje ter ga naredi bolj prijaznega, zgovornega in živahnega. Kava pospeši krvni obtok, koža je bolje prekrvavljena in zato toplejša, lica pa dobijo barvo zdrave rdečice. Z našimi lepotnimi kavnimi recepti si lahko pomagate do lesketajočih las, iskrivih oči brez podočnjakov, čvrste kože na stegnih in gladke polti na obrazu, znebili pa se boste tudi slabega vonja. 

Kavni dezodorant
Kavna usedlina čudežno odganja smrad. Če vam po kuhanju roke »dišijo« po ribah, česnu, čebuli …, jih samo natrite s kavno usedlino od napitka, ki ste si ga privoščili po kosilu, in sperite s toplo vodo. Prav tako lahko s kavno usedlino napolnite muslinasto vrečko in se z njo podrgnete po telesu med prhanjem. Poceni in nadvse učinkovit dezodorant! 

Za sijoče lase


Ta recept se zares dobro obnese, že po eni negi bo vaša naglavna griva kot prerojena. Skuhajte močno kavo (najbolje ekspreso) in jo pustite, da se malo ohladi. Potem vtrite kavo v suhe lase in jo pustite učinkovati 20 minut. Sperite s toplo vodo. 

Odganjalec celulita
Kofein spodbuja cirkulacijo, zato je izvrstno sredstvo proti celulitu. Za učinkovito in poceni terapijo zoper pomarančno kožo zmešajte kavo z olivnim oljem, tako da dobite kompaktno zmes, ki jo boste lahko namazali na kožo. Preparat vmasirajte v problematične predele, ovijte s folijo ter tako pustite 10 minut. Za dodaten učinek lahko folijo ogrejete s sušilcem za lase na najnižji temperaturi. Ostanke maske s krožnimi gibi sperite pod mlačno vodo. Kofein se vsrka v podkožje, tam prazni maščobne celice in tako odvaja tudi vodo, koža na problematičnih predelih pa postane bolj napeta in gladka. Terapija bo najbolj učinkovita, če jo boste izvajali dvakrat tedensko. 

Čiščenje obraza


Ta kavni pripravek bo nežno očistil vašo kožo, jo napel, zožil pore in odstranil odmrle kožne celice, pod katerimi se bo razkrila sveža polt. Zmešajte četrt skodelice kavne usedline in 1 beljak. Nežno vmasirajte v obraz in pustite, da se posuši. Sperite s toplo vodo.

Nasvet zoper podočnjake
Namočite dva kosma vate v toplo kavo, nekoliko ožemite in položite na zaprte veke. Kofein krči žilice na površini kože, zato ga pogosto vsebujejo geli proti oteklosti oči in podočnjakom. Problematična koža okoli oči postane po kavni negi  svetlejša, bolj gladka, napeta in manj otekla.

prejšnji članek
Jani Jugovic in Teja Perjet ponovno postala starša!
Svet slavnih
Jani Jugovic in Teja Perjet ponovno postala starša!
naslednji članek
Vse za gladko kožo
Moda&Lepota
Vse za gladko kožo