Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najboljša izbira so speti lasje

26. 8. 2017; 02.01
Avtor: Lara Jelen/Zarja
Lasje, frizura, nega las

foto: Profimedia

Če kdaj, potem je zdaj čas, da spnete svoje lase. Različic, kako lahko to storite, je veliko, prav vsaka pa bo pripomogla k temu, da bomo lažje prestajale vroče poletne dni. In še prav lepe so na pogled, če si jih znamo narediti.

Naj vrat zadiha

Naš glavni cilj je, da omogočimo vratu, da zadiha oziroma ga ne pregrevajo še lasje, ki ga prekrivajo. Dolgolaske lahko to storite na dva načina: ali s privzdignjenimi lasmi ali pa preprosto z obiskom frizerja, ki vas bo postrigel na kratko. Če tako ali tako že dolgo razmišljate o spremembi pričeske, je poletna vročina odlična motivacija, da se opogumite. Pred dokončno odločitvijo pa v roke vzemite ravnilo in si izmerite dolžino obraza od konca ušesa do brade. Če je razdalja med tema dvema točkama večja od 5,7 centimetra, bo verjetno bolje, da ostanete pri daljši pričeski in sledite kateri izmed spodnjih zamisli, ali pa si lase postrižete toliko, da vam bodo segali do brade. V nasprotnem primeru, ko vaš obraz ni izrazito podolgovat in je razdalja med ušesi in brado manjša od 5,7 centimetra, pa se lahko mirno poslovite od dolgih las in se odločite za krajšo frizuro.

Romantična kita okoli glave

Dolgolaske, ki se nikakor ne nameravate odreči svojim dolgim lasem, si lahko spletete romantično kito okoli glave. Pravzaprav je takšna pričeska rezervirana izključno za vas. Odvisno od vaše nadarjenosti za ustvarjanje pričeske lahko to storite po nekoliko lažji ali težji poti do omenjenega videza. Nekoliko zahtevnejši način poteka tako, da začnete kito plesti navzgor, in sicer tako, da na zatilju vzamete šop las. Z njim začnete plesti kito, ob čemer vanjo sproti dodajate pramene las (kot pri francoski kiti), vse dokler ne pridete okoli glave. Prezahtevno za vas? Potem si preprosto spletite kito in jo ovijte okoli glave v obliki krone. V obeh primerih boste potrebovale lasnice, s katerimi je treba kito pritrditi.

Okraski za piko na i

S kitami ta hip ne morete zgrešiti. Lahko si spletete tudi sproščeno kito, ki jo popestrite z lasnimi okraski. Obroče so zadnja leta nadomestili trakovi in drugi dodatki v sproščenem boho stilu, mogoče jih je kupiti v precej trgovinah z oblačili in dodatki. Ti lasni dodatki bodo pričesko, ki se morda sama po sebi ne bi zdela nič posebnega, v trenutku spremenili v najbolj trendovski videz tega poletja.

foto: Profimedia

Goste lase zvežite v visok čop

Gosti in dolgi lasje bodo videti fantastično v visokem čopu. Urejena različica zahteva oprane lase in uporabo balzama, potem imate pričesko, ki pomladi obraz, urejeno v nekaj minutah. Lase samo posušite, dobro počešete in zavežete v visok čop. Nobena umetnost, nosite pa ga lahko tako v telovadnici kot na slovesni večerji. Praktično in vedno v modi.

Figa – naj bo uglajena ali razmršena?

Popolnoma vseeno je, pomembno je le, da je dobro narejena. S figo ne morete zgrešiti, je pa res, da tudi lepe razmršene fige ni tako preprosto narediti, kot se zdi. A je namen prav to, da je videti, kot da se za razmršenost sploh niste trudili. Uglajena figa, ki si jo naredite nekoliko nižje, na zatilju, medtem velja za zapeljivo in je hkrati odlična rešitev, da vam lasje ne padajo po obrazu. Zanjo si najprej spnete čop, nato pa lase polžasto ovijete okoli ter jih spnete z lasnicami. Če so lasje dovolj dolgi in gosti, obročka za figo, ki ga sicer lahko kupite v trgovini, ne boste potrebovali.

Zgornji del spet, spodnji spuščen

Različic poletnih frizur je nešteto. Že samo kite si lahko spletete na toliko različnih načinov, da jih je nemogoče prešteti na prste rok. Z malo eksperimentiranja si lahko oblikujete vrhunsko frizuro, s katero vam bo kljub visokim temperaturam prijetno. Tako nekako (po pomoti oziroma z eksperimentiranjem) je nastala trenutno zelo priljubljena pričeska, ki vam jo v navdih ponujamo kot zadnjo. Nosi se jo tako, da spodnje plasti las pustimo prosto padati, medtem ko zgornjo plast spnemo v figo po navdihu. Nič zamudnega, nič zapletenega, a domiselno in lepo. Temu pravilu ni težko slediti in ga je vredno upoštevati tudi pri ličenju in oblačenju.

Preberite tudi: Poglejte, kaj v roki drži Tanja Žagar. Je zmagala v velikosti? Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Do deset let mlajši brez injekcij!
Moda&Lepota
Do deset let mlajši brez injekcij!
naslednji članek
Slovenka, ki živi svoje sanje na Ibizi
Svet slavnih
Slovenka, ki živi svoje sanje na Ibizi