pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

4 največje napake, ki jih delamo pri ličenju

2. 2. 2016; 12.33
Avtor: T.P.
Make up
Kljub inovativnim in domiselnim kolekcijam izdelkov dekorativne kozmetike številne ženske med ličenjem še vedno delajo napake, zaradi katerih dosežejo ravno nasproten rezultat od želenega.

Da bi pravilno poudarili obraz in prikazali naravno lepoto v najlepši luči, morate vedeti, katere napake so za vaš make up lahko usodne.

Tekoči puder izberite pazljivo.

1. Napačen puder

Ena od najbolj pogostih napak, povezanih z ličenjem, je izbor pudra. Vedeti morate, da skozi celo leto ne morete uporabljati ene in iste nianse podlage za obraz, saj se polt spreminja v skladu z zunanjimi dejavniki, temu pa je treba prilagoditi tudi puder.

Na obrazu se najbolj pozna preveč temna niansa pudra, ki je posledica napačnega testiranja ob nakupu. Da bi se temu izognili, puder vedno preizkusite na obrazu, ne na roki. Lepo naličen obraz lahko pokvari tudi opazna črta pudra, zato le glejte, da ga vedno razmažete tudi po vratu.

Rdečilo za lička se mora zliti z obrazom.

2. Napačno in premočno naneseno rdečilo

Rdečilo se mora zliti z obrazom, njegova osnovna naloga pa je, da osveži obraz, nanašamo pa ga v zelo tankem sloju. Rdečilo izberemo glede na naravno barvo obraza. Mastni koži ustrezajo mat rdečila, suhi pa sijajne teksture, ki dajejo koži zdrav in mladosten videz. Bolj svetleča rdečila so primerna za večer, matirana pa za dan.

Pri obrveh upoštevajte 'umetnost treh točk'.

3. Nepravilno narisane obrvi in umetnost treh točk

Obstajajo tri osnovne točke, ki nam povedo, kako bi morale biti videti popolne obrvi. Sami jih lahko označite in se tako izognete preveč izrazitim in nepravilnim lokom. Vzemite svinčnik in ga držite na zunanji strani nosu, kar nakazuje začetek obrvi. Točko za lok najdemo tako, da svinčnik spet držimo ob nosnici, vendar je ta usmerjen v sredino obrvi. Za zaključno točko svinčnik usmerimo čez oko proti zunanjemu kotičku, vaše merilo pa je znova nos. Ko ste označili tri referenčne točke, s trdim svinčnikom, ki naj bo za nianso svetlejši od naravne barve, izpolnite obrvi z nežnim senčenjem od prve do zadnje točke.

Lepota ni naključje.

4. Napačno nanašanje senčila za oči

Strokovnjaki ličenja se strinjajo, da je pri izbiri senčil za oči treba biti pozoren na barvo in obliko oči. Praviloma potrebujemo tri nianse iste barve: srednjo nianso nanesete na sredino vek, svetlejšo proti obrvem, najtemnejšo pa proti trepalnicam in zunanjemu robu očesa. Zemeljske barve so najbolj varna izbira, medtem ko modra senčila raje prepustite modelom v reklamnih kampanjah.  

prejšnji članek
Po tem napitku bo vaše telo prerojeno!
Zdravje
Po tem napitku bo vaše telo prerojeno!
naslednji članek
2 stvari obvezno pozabite, 2 pa si zapomnite za vedno
Zdravje
2 stvari obvezno pozabite, 2 pa si zapomnite za vedno